Следва

Донатела Версаче в рекламната кампания на Givenchy

Бертран Гийон е новият креативен директор на Schiaparelli

Той идва на мястото на Марко Дзанини, който се задържа на поста си едва 2 сезона и ще отговаря едновременно и за двете линии - висша мода и прет-а-порте...

All fashion преди 9 години

Точно когато решихме, че е време за почивка от безумната въртележка на смяна и размяна на креативни директори виждаме, че винаги има място за още един. От вчера всички медии и светкавици са насочени към Бертран Гийон, назначен за креативен директор на възродената модна къща Schiaparelli.

Той идва на мястото на Марко Дзанини, който се задържа на поста си едва 2 сезона и ще отговаря едновременно и за двете линии - висша мода и прет-а-порте.

Гийон е завършил престижното учебно заведение École de la Chambre Syndicale​ de la Couture Parisienne, а последният му пост е като сезонен кутюр дизайнер при Valentino, преди това е работил за Givenchy и Christian Lacroix. Дебютът на дизайнера за Schiaparelli ще бъде през юли месец, по време на седмицата на висшата мода, за което е силно развълнуван и сподели пред медиите: " Elsa Schiaparelli е невероятна модна къща. Винаги съм бил очарован от изключителните наследство и дух, които носи, интимността, поезията и непресъхващата креативност. За мен е чест да бъда част от Schiaparelli и да имам възможността да я развивам, респектирайки ценностите й, като едновременно с това ще добавя и най-доброто от съвременния, модерен свят, качество, което Елза Скиапарели винаги е демонстрирала."
 

More All fashion