Следва

От архива: Малките аристократични тайни на Денди

Патрик Демаршалие: "Красотата е навсякъде"

Patrick Demarchilier е роден близо до Париж в скромно семейство. Прекарвайки детството си с неговите четири...

All About Life преди 15 години

Patrick Demarchilier е роден близо до Париж в скромно семейство. Прекарвайки детството си с неговите четири по-големи братя, той открива света на фотографията едва на 17 години, когато получава като подарък от своя доведен баща фотоапарат Kodak и научавайки се да борави с него, след известно време заминава за Ню Йорк, за да последва тогавашната си приятелка. Първоначално работи като Freelance Photographer, а по-късно като резултат от работата му с фотографи като Henri Cartier-Bresson привлича вниманието на множество известни списания.

Още при първия досег с този фотограф той остава онова приятно чувство на лекота от гледката, на удоволствие от видяното, на невероятен усет за постигане на емоционалност, породена и застинала в най-малкия детайл. Творбите му са не само пунктове на безброй свободни състояния, но и на проблясващи, добре режисирани пасажи чувственост. Нежността e облечена в безброй запечатани картини, лишени от резки и буквални образи.

Предимство на именно този фотограф се счита и способността му да улавя мига. Нежността на силуетите е отличителният белег на фотографиите на Демаршалие. 

Няма причина да останеш безразличен към човека зад обектива, не защото е утвърдено име в модния бранш, а и поради хилядите мелодии, които ти поднася чрез своите визии.

Всичко това, което успява да ни покаже по един безупречен начин, е и причината да колаборира не само с Vogue и Harper's Bazaar, а на по-късен етап и със списания като Rolling Stone, Glamour, Life, Newsweek, Elle и Mademoiselle.

Съществено в биографията на Patrick Demarchilier е както длъжността му на основен фотограф в издадения от Брук Шийлдс beauty/lifestyle guide, но и договорът, който сключва с календара на Пирели през 2005 година. Заради дългия списък от доказателства за неговия талант и поради факта, че е един от господарите в модната фотография, сме готови да вярваме в думите на Патрик Демаршалие, че красотата е навсякъде. Или поне да я отразим във фотографиите му.

More All About Life

Кучето е мое! Споделеното попечителство над любимците след развода

All About Life преди 1 ден

Когато се омъжих, най-накрая разбрах какво е безусловната любов - благодарение на моя булдог. Бях безнадеждно отдадена на това пухкаво, набръчкано кученце, откакто го взехме у дома месец след сватбата ни. Всичко, което правеше Чарли, ме радваше: мърдането на дупето му, начина, по който се плъзга през кухнята, за да облизва трохите по пода, настойчивостта му да гризе стените на апартамента ни.