Следва

Men's Еxhibit: Книги със стил от Брус Чатуин и Burberry

Лубутен брани червените си подметки в съда

През 2012, Кристиан Лубутен се изправи срещу Yves Saint Laurent в Нюйоркския апелативен съд, за да...

All fashion преди 8 години

През 2012, Кристиан Лубутен се изправи срещу Yves Saint Laurent в Нюйоркския апелативен съд, за да защитава своите емблематични червени подметки.

Конфликтът с YSL започна, когато през 2011 френският моден гигант пуска колекция обувки, в която всяка подметка съвпада по цвят с горната й част. Освен в зелено, лилаво и синьо, имаше и обувки от червен велур с червена подметка.

От този момент, червените подметки официално се превърнаха в запазена марка на Лубутен. В резултат от делото, те са забранени за други създатели на обувки, осен ако цялата обувка не е червена, оставяйки страната на YSL удовлетворена от решението.



Сега Лубутен отново отива на съд, за да защитава своята запазена марка, този път в този на Европейския съюз. Дизайнерът има безпокойство доколко европейските брандове се придържат към директивата.

На скорошния фестивал на Vogue, Кристиан Лубутен припомни историята зад своята подметка. Докато работил над обувката, дизайнерът грабнал червения лак, който неговата асистентка използвала в този момент и... се родила емблематичната червена подметка, която едва ли някой не разпознава от пръв поглед.

More from View Sofia

Аз съм Легенда! 10-те модела обувки, без които нищо в модата нямаше да е същото

All fashion преди 3 години

Имало едно време обувка, жестоко емблематична обувка! От историческия модел на Converse до великолепния Rockstud на Valentino. Това са вечните модели, които не се притесняват нито от времето, нито от модата

Истории от живота: Ив Сен Лоран, гениално-депресивното момче от Алжир

All fashion преди 4 години

Какво нещо е Архивът само! Измежду 7 579 статии да ни поднесе точно каквото е нужно (от дата 23.06.2017), за да започне четвъртъкът подобаващо. Истинско удоволствие е да се чете житейската история на този гений, изпълнена със смисъл и уроци, а четейки да си припомняме и за още поне двайсетина такива (оглеждайте се за препратките!) Ив Сен Лоран - колкото талантлив, толкова и комплициран, толкова и обичащ, толкова и желаещ да бъде обичан...

More All fashion