Следва

Колекциите Cruise 2015/2016 - Chanel в Сеул

Колекциите Cruise 2015/2016 - Louis Vuitton в Палм Спрингс

Гранд турът на резорт и круиз колекциите започна, а традиционните VIP гости имат тежката задача да...

All fashion преди 8 години

Гранд турът на резорт и круиз колекциите започна, а традиционните VIP гости имат тежката задача да прекосяват света, защото обиколката не e само модна, но и архитектурна, и географска. Круизната колекция на Chanel бe представена в Сеул, на Dior - в Южна Франция, Gucci в Ню Йорк, а от Louis Vuitton резервираха 800 хотелски стаи за своите гости в Палм Спрингс.

Никола Геские, творческият директор на Louis Vuitton, показа, че знае как да пренесе парижкия шик в Калифорния. Шоуто по повод представянето на втората круизна колекция на дизайнера за Louis Vuitton, бе в къщата на Боб и Долорес Хоуп, която е дело на Джон Лаутнър - един от най-значимите американски архитекти на миналия век.

На първия ред на модното събитие присъстваха творческият директор на компанията LVMH – Бернар Арно и звезди като Катрин Деньов, Мишел Уилямс, Селена Гомез, Кание Уест, Миранда Кер.











Историческа къща с модернистичен вид е издигната на един от централните хълмове на Палм Спрингс с изглед към пустинята. Прилича на нещо средно между приземен космически кораб и вулкан и, за заинтересованите, е обявена за продажба срещу 25 милиона долара.



Още преди 15 години Геские се влюбва в архитектурното чудо, което, по думите на дизайнера, е обзаведено в стила на 50-те. Резултатът - комбинация от суровост, почти бруталност на архитектурата с мек, почти сладникав интериор. Геские казва, че намира този парадокс за вдъхновяващ: "харесва ми идеята за сладост и твърдост едновременно".

А ние, обръщайки поглед към колекцията му, разбираме точно какво има предвид.

Широки и свободно падащи топове, поли и панталони в комбинация с груби кожени колани, пресечени на кръст, разкриващи малък триъгълен отрязък от корема. Нежни макси рокли с метални елементи, наподобяващи ризници. Веригообразни мотиви върху леки материи. Копринени блузи с големи ципове.



Дълги рокли с лъскави змийски мотиви или от кожа, толкова флуидна, че може да бъде объркана с коприна. Миниатюрни панталонки, комбинирани с всичко, от пуловер, през свободни блузи, до яке от велур. Детайли, вдъхновени от Средновековието и много кожа. Цялостно противопоставяне на мекота и суровост.

Цветовете са неутрални и класически - бяло, кремаво, черно, каки, петролено синьо, червено, горчица, оранж. Гримът почти липсва, косата е свободна. На пръстите - кожени пръстени с лого, стиснали не една, а две чанти.

Цялостният резултат - експериментална и разкрепостена колекция, която е далеч от достъпното. Скок в бъдещето с елементи от миналото, точно като историческата къща, с която Лаутнър и семейство Хоуп радикално изпреварват времето си.

На Калифорния й отива!
 

More All fashion