Следва

NANOOK спечели наградата на ScriptEast! в Кан

Ударно начало на ДОМА Арт Фест

Тазгодишният фестивал става трибуна на някои от най-модерните и интересни музиканти от Северна Европа...

Music преди 8 години

На 29.05.2015 г., силните северни ветрове, ще се завихрят в бившия хладилен завод „Мраз“ в София и директно от Норвегия ще довеят хитовия мулти-инструменталист, диджей и продуцент Lindstrøm, който гостува у нас за пръв път, специално за откриването на тазгодишното издание ДОМА Арт Фест, под надслов „Нордика“. Грандиозното парти е организирано от Арт фондация ДОМА, съвместно с музикалната платформа DJBOOK.bg.

Успехът на Hans-Peter Lindstrøm идва с парчето “Granada”, което веднага влиза в полезрението на музикалните критици. През 2002 г той основава собствения си лейбъл Feedelity Recordings. Lindstrøm често се колаборира с други изпълнители, като продуцента Prins Thomas и Christabelle. Направил е едни от най-известните ремикси за утвърдени лейбъли като LCD Soundsystem, Roxy Music, Franz Ferdinand, Glasser и Best Coast. Норвежецът разказва, че като малък никога не е слушал денс музика, като за сметка на това е свирел на пиано в госпел хор в родния си град. Впоследствие се пали по Deep Purple, Bob Dylan и … норвежка фолклорна музика. По това време прави и първите си музикални опити, от които по-късно се отказва, за да учи литература в Осло. Но оттеглянето от музиката му не трае дълго и скоро той се запалва по разучаването на структурата на денс музиката. Днес Lindstrøm се радва на статут на световна звезда, а оригиналният му подход му печели все повече фенове на глобално ниво. Lindstrøm е бил номиниран за Spellemannsprisen (норвежките Грами) четири пъти, три от които печели.

Освен Lindstrøm на 29 май ще чуем родните парти фаворити от DISCO COMRADES и VURCOLAC & UGLY FOX, които ще подкрепят норвежеца по възможно най-добрия начин.

Мястото е хладилен завод МРАЗ (Сточна гара, ул. Индустриална 11), а входът - 10 лв.
 

More from View Sofia

More Music