Следва

Тенис колекцията на Йоджи Ямамото за adidas

Men's Exhibit: 14 интерпретации на смокинга или как точно е модерен той сега /справка Кан!/

На гала вечерта AmfAR в Кан и после, на афтърпартито, спонсорирано от Moncler, мъжете определено си позволиха много повече, отколкото, например, за Оскарите.

All fashion преди 8 години

На гала вечерта AmfAR тази година в Кан и после, на афтърпартито, спонсорирано от Moncler, мъжете определено си позволиха много повече, отколкото, например, за Оскарите. Виждайки ги, разбрахме, че принципите на дрескода black tie вече не са същите, както преди.

В епоха, когато всичко се променя толкова бързо, дори и при такъв ясен набор от правила, както при black tie, виждаме, че нещата се изменят и позволяват известна снизходителност и тук, при строго официалното мъжко облекло, немислима допреди години в изисканото общество.

Чудим се дали да подкрепим тези иновации или да ги зачеркнем рязко, но, така или иначе, е немислимо да не засвидетелстваме внимание към новите тенденции. И все пак, преди да сложите смокинг с кадифени пантофи без чорап, помислете дали искате да сте именно този, който е в разрез с правилата. С тези, твърде традиционни, но пък затова и хубави мъжки правила на обличането.

На вниманието ни - 14-те нови интерпретации на темата Смокинг, датирани с май 2015-а и произлизащи от току що приключилия 68-ми кинофестивал в Кан:  
 

Двуреден смокинг


 Джейк Гиленхал


Дийн и Дан Кейтън

Най-лесният начин да се откроите на червения килим е да носите двуреден смокинг. В тях обаче се появяват единици. Така и трябва, защото този смокинг не подхожда на всеки тип фигура. 

Кадифе



Не е нужно на етикета на кадифения ви смокинг да пише Tom Ford. Друг е въпросът, че веднъж сложили такъв, няма и да си помислите повече за друг. 

С червени чорапи

Не е нужно да избирате чорапи в унисон с роклята на дамата си, но не е лошо. 

Изобщо без чорапи

Филип Плейн може да си го позволи. Но кой има против тънките копринени чорапи?!

С брошка

Ламбър Уилсън е от глава до пети в Dior Homme, буквално. Освен костюм, той използва и Diorskin Star, в което няма нищо срамно, ако знаете, че ще попаднете в обектива. А и с такъв аксесоар върху ревера, няма начин да останете незабелязан от репортерите и... жените.

Неправилно закопчан смокинг

Това, че Антонио Бандерас е забравил за основното правило на мъжкия дрес код, не означава, че трябва да спрете да разкопчавате последното копче на сакото си. 

Кърпичка в джоба

Марк Ронсън ни припомня, че кърпичката в джоба на смокинга не е обезателно да бъде бяла. 

Фрак



Червения килим е свикнал със странностите на Илдо Дамиано, моден директор на GQ Италия, но е факт, че класическият елегантен фрак му стои прекрасно. 

Авангарден смокинг

С бродерия, от колекцията на Ким Джоунс за Louis Vuitton. И както можем да забележим, Хавиер Долан въобще не се страхува да експериментира.

Класика



Марион Котияр и Майкъл Фасбендър



Дейвид Ганди


Паоло Сорентино

И все пак, класиката си е класика. Може да сме експериментатори, може да сме бунтари и да се противопоставяме на иновациите, но докато класическият смокинг се счита за приемлив, неизменно ще се връщаме към него.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.