Следва

Да или Не на новата къса коса на Дженифър Лопес?

Осма от осем! Пролетните прически от подиума - стъпка по стъпка

Мечтаем за коса на точното място. С обем, който обича страните ни, с цвят, който харесва тена ни, с форма, която прави нещата красиви...

Hair преди 8 години

Мечтаем за коса на точното място. С обем, който обича страните ни, с цвят, който харесва тена ни, с форма, която прави нещата красиви.

Искаме я при това лесна, с 5 движения, и с гарантирано добър изход от опита. И модерна, много модерна.
Заданието звучи комплицирано, обаче не е. Особено ако имаш добър пътеводител под мишница. В случая за такъв ни служат дефилетата и най-модерните прически на Пролет 2015, от една страна, и топ-фризьорите на София, от друга, до които се допитахме как точно да направим косите, които ни харесват, лесно, сръчно, бодро и добре. При това - дословно!

Ще ви представим 8 емблематични пролетни фризури, в които трудно устояваш да не се влюбиш. Всичките - от ревютата на най-добрите. И всичките - готови да се борят за титлата най-добра. Разбира се, това ще го определите самите вие, чрез гласуване, следващата седмица, когато ще изявите вашия единствен победител, пръв сред равни.

Ще има и прекрасна награда за един от гласувалите, но дотогава просто се насладете на последната прическа от нашата поредица.

Дотук представихме седем визии:

Дотук представихме седем визии:

Пролетно украсена с диадема
Модерен прочит на плитката
Бляскава разделена на път коса
Красиви вълни
Ниска опашка с небрежно обръщане
Висока стегната опашка
Страхотен полу кок
 

Днес продължаваме нататък с последната от красивите ни осем. Отново се оставяме в опитните ръце на Момчил Шапков, който ни показва как да си направим страхотната визия с пригладена назад коса, в която се влюбихме от ревютата на Versace и Zac Posen.

Гледайки колко лесно Момчил постига визията, нямаме търпение да я пробваме у дома. 

За да направим тази прическа ще ни трябва само термозащита и гел с мокър ефект с много слаба фиксация.

1. Косата ни е чиста и изсушена със сешоар, нанесли сме термозащита.



2. Оформяме малко триъгълниче от бретонната част в центъра на челото. Този кичур го отделяме, за да оформим характерния, леко преметнат настрани път.



3. Продължаваме, като слагаме малко стилизиращ продукт на върха на пръстите си и започваме с него да приглаждаме косата назад. Пръстите играят ролята на гребен. Нанасяме продукта така че да приберем всички малки косъмчета и да получим clean look.



4. Сресваме с гребен, за да пригладим косата хубаво назад.



5. Тупираме кичурa, който отделихме в началото, за да придадем лек обем.



6. Отново нанасяме малко продукт и приглаждаме косата назад.



7. Финални щрихи и сме готови!

Всички читатели ще имат възможността да гласуват за най-впечатляващата и любима прическа от осемте за сезон Пролет/Лято 2015, които ви представихме. Един от гласувалите ще бъде изтеглен от щастливата редакторска ръка и съвсем честно ще се сдобие с ваучер на стойност 100 лв. за салона, чиято прическа спечели пролетната ни тенденциозна надпревара! Следете ни, за да не пропуснете този пореден прекрасен шанс!

Фотография: Марияна Петрова за ViewSofia
Модел: Мила@
Ivet Fashion

Благодарим за любезното съдействие и чудесен нагледен урок на Момчил Шапков!

Фризьорски салон адрес: ул. Гладстон 18; +359 898 48 97 77

More Hair