Следва

Новите АРТ лица: Мария Стамати

Петте любими парчета на Заки и Боби от дует "Авеню"

Всички, които са преживели средата на 90-те, със сигурност си спомнят двете порядъчно спретнати момчета Боби и Заки...

Music преди 8 години

Всички, които са преживели средата на 90-те, със сигурност си спомнят двете порядъчно спретнати момчета Боби и Заки, които се подвизаваха на музикалната сцена тогава като дует Авеню, разтапяйки сърца с нежна брит меланхолия и песни като "Бягство", от която едва ли ще успеят да избягат някога, „Завръщане”, „Кръговрат”, „Деца на нощта”, ­ „Пропилени дни” и „Скрита самота”.

Днес, 20 години по-късно, след огромна пауза в тяхната кариера, двамата отново се качват на сцената за серия от концерти из страната, чрез които да натрупат преживявания, емоции и най-вече вдъхновение за нови проекти. След успешните им участия в Бургас и Русе, на 13-ти юни, което е само след ден, Боби и Заки ще се срещнат и със своите софийски почитатели. Часът е 8, мястото клуб „Дали“, а всеки, който иска да чуе най-доброто от авторската музика на "Авеню" е повече от добре дошъл. Ние ще бъдем там, но преди да дойде утре подгряваме петъчно с любимите пет парчета на дуета!

ABBA - The Day Before You Came 

Заки: Когато чух песента за първи път, си дадох сметка, че любимата ми банда се е изстреляла в ново измерение. От лековат поп и диско стил, творчеството им беше преминало към послания, които докосват душата. При това в началото на осемдесетте.... Песента остава и до ден днешен образец за мен как се разказва една история със средствата на музиката. Текстът е съвършен! Уж неангажиращо те превежда през един обикновен ден и после само с една фраза те кара да погледнеш вътре в себе си и да се изправиш пред най-големите си страхове. Красота! Колко тъжно, че това се оказа последният им запис. 

  

Sade - No Ordinary Love

Заки: Трябва ли човек винаги да знае защо една песен му е любима? Има песни, които чуваш и просто остават с теб завинаги! Тази е една от тях.



Elvis - In The Ghetto

Боби:
 Бяхме свикнали да познаваме Елвис по "Jailhouse Rock", "Blue suede shoes", "Heartbreak Hotel", "Teddy Bear", и усещането ни за него беше като за певец, който по някакъв начин ни пренася в един безгрижен свят на романтични емоции и радост от живота. И изведнъж се появи "In The Ghetto", в която видяхме един зрял мъж, който разказва за проблемите в заобикалящия го свят, и който с безкрайно дълбокия си и топъл глас ни кара да чувстваме тъга... В този момент за мен дойде истинският Елвис - "Кралят".



Stevie Wonder - Free

Боби: Това е една от малкото песни, които искам да слушам непрекъсното. Всеки от нас иска свободата, иска да е свободен и "Free" на Стиви Уондър успява да те носи така, че усещането за свободен полет е в теб. А какво да кажем за текста, който концентрира всичко за "свободен" в едни 4 минути и половина.. Който иска да го прочете - вижте видеото с думите на песента...



Annie Lennox - Why

Заки и Боби: Когато Ани Ленъкс беше пред пускане на дебютния си солов албум, много хора очакваха, че ще се появи нещо като подобие на музиката на Eurythmics... Аз също очаквах подобно нещо, ако трябва да съм искрен. И в един момент ни удари цялата мощ на албума "Diva"... Думите бяха слаби да кажем какво мислим за този албум, за неговите прозрения, за погледа върху живота на една различна Ани Ленъкс... "Some things are better left unsaid but they still turn me inside out", "Dying is easy, it's living that scares me" - има толкова силни реплики в този албум, а това са само две от тях... Няма повече какво да кажем за това - препоръчваме на хората да чуят албума колкото се може по-скоро и да го открият за себе си...


ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ТУК >>>
 

 

More Music