Следва

Моето време с дъх на нар - Габриела

Б като Библия, Б като Блог - ПО ПЪТЯ

От днес променяме малко фокуса на любимата ни поредица, в която приятно се губим в разглеждане на модни, а и не само модни блогове...

All About Life преди 8 години

От днес, защото е лято и защото ни е променливо, мръдваме лееекичко фокуса на любимата поредица, в която приятно се губим в разглеждане на модни, стилни, дизайнерски, артистични и всякакви други световни блогове от необятната вселена на блогърското братство, и слагаме малко ред в опит да я направим още малко по-полезна, насочвайки се към разглеждането на различни теми, които живо ни вълнуват, обединени обаче всяка сряда, когато е денят на ББ /Блогът като Библия/, от точно фиксиран фокус.

За начало, ей така навреме за лятото, решаваме да посветим деня на пътешествениците, онези, които оставят дома в търсене на истории от различни точки на света, които да разкажат в своите блогове.

Загубени по пътя...

Приземяваме се в Африка, следвайки стъпките на едно момиче от Флорида, което напуска слънчевия щат, за да сбъдне мечтата си да обиколи света. Пътува сама, без да бърза и споделя всичко за местата, които посещава в своя блог. Там намираме полезна информация за пътуването, местната храна, хората и живота, всичко показано в красиви снимки и приятно разказано от Шанън, както е името на нашата пътешественичка.

Намираме я в Руанда, за която самата тя разказва…
“Руанда ме изненада. Знам, че много страни имат псевдоним и докато минавах от Уганда, "Перлата на Африка", в Руанда, "Земята на хилядите хълма", не бях сигурна какво да очаквам от другата страна на границата. Разнообразието на всяка страна в Източна Африка ме изненадва, всички страни там имат силни национални идентичности и уникални култури. Руанда не е изключение…”

И продължава разказа тук>>

Безкрайни сини вълни

От далечна Африка се завръщаме в Европа, в една държава доста близо до нас, която ни пленява с безкрайно сините си морета и красивите зелени гледки. Говорим за Хърватия, която, ако до сега не сме обмисляли като възможна дестинация за летни приключение, със сигурност вече е в списъка, ако не за това, поне за следващото лято. Намираме тази инспирация в блога на едно момиче, което буквално не се спира и споделя полезни съвети за едно безаварийно и супер приятно пътуване.

theblondeabroad

В дълбините

Чували сме всякакви странни истории за Бермудския триъгълник, но тази изобщо не е такава. Това е история за приключение, заредено с много адреналин и силни емоции в едно изследване на безкрайните сини дълбини на това легендарно място. Въпреки че само споменаването на този мистериозен регион предизвиква ужас у мореплаватели и пилоти, за водолазите, особено тези със склонност към проучване на потънали кораби, идеята за Бермудския триъгълник е повече от привлекателна и това си личи от снимките горе. Дали да не помислим...

alexinwanderland

Високо в планините

Пленяват ни красивите снимки и не можем да спрем да гледаме още една и още една дестинация от този блог, изпълнен с красиви галерии от колоритни и далечни места. Любими някак ни стават тези от Непал, с величествените пейзажи и толкова естествената колоритност на тази далечна, но не невъзможна дестинация.

fearfuladventurer

Близо до дивата природа

В търсене на готини и необичайни места за пътуване, откриваме една вила в Кения, където можем да отседнем и да имаме за домашни любимци жирафи. Харесва ни идеята да сме близо до природата и да споделим нашата ваканция с миролюбивите дълговрати животинки.

Тази история откриваме в интересния блог за пътешествия Inside the travel lab, който услужливо е разделен в четири категории - Замислям се, Усмихвам се, Вдъхновявам се и Изкушавам се, категории, в които всеки може да намери точното място за себе си.

insidethetravellab

Лек път, мечтатели!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.