Следва

Грим тенденции от подиума - Неонови устни

Красотата отвътре

Неговите ръце никога няма да се уморят да галят нежното ти лице, а жестът, с който можеш да му отвърнеш, е да се грижиш...

Body преди 15 години

Неговите ръце никога няма да се уморят да галят нежното ти лице, а жестът, с който можеш да му отвърнеш, е да се грижиш кожата ти винаги да изглежда и да се чувства добре. И ще е така, ако й даваш всичко, от което се нуждае.

Първата и най-важна стъпка към красивата кожа е нейното ефективно овлажняване. За съжаление овлажняващият крем не може да поеме цялата отговорност на това си предназначение, затова ежедневният прием на достатъчно количество течности ще се погрижи за една добра основа на хидратация. Кои са най-добрите напитки за тази цел, като се има предвид, че плодовите са твърде калорични, а газираните - вредни?

Ето няколко добри съвета:




1.Филтрирана вода.
Отдавна знаеш, че водата, която тече от чешмата в кухнята ти не е добра за пиене. Не и преди да бъде филтрирана. Още повече, че съставът на бутилираната минерална вода също не е идеален – в нея се съдържат вредни вещества, които преминават от пластмасата. Филтрираната вода също не е добре да стои в пласмасови бутилки, най-добре е да се съхранява в стъклени съдове.

Ако не обичаш да пиеш чиста вода ето няколко идеи за подобряване на вкуса й с помощта на различни полезни добавки:

- Добави към филтрирана вода със стайна температура ситно нарязани листенца свежа мента и босилек. След като постоят половин час, прибави лъжичка мед и разбъркай.

- Кората на цитрусовите плодове е богата на полезни вещества и флавоноиди, които намаляват нивото на холестерола, изчистват черния дроб от токсини и нормализират кръвната захар. Сложи във филтрирана вода нарязана на дребно кора от портокал, мандарина, лимон, лайм или по малко от всички и остави да престои половин час. Може също да добавиш няколко капки лимонов сок.




2. Откажи се от кафето и пий чай. Не напразно чаят е най-популярната напитка на Земята след водата. Черен, зелен, бял – всички тези сортове са полезни за здравето и са богати на антиоксиданти, в повече даже и от плодовете. В билковите чайове антиоксидантите са по-малко, но те оказват положително въздействие за различни вътрешни органи.




3. Пий зеленчуци. Освен че в зеленчуковите сокове има много по-малко калории, това е още един от най-добрите начини да подобриш имунитета си.




4. Разреждай плодовите сокове. Соковете приготвени от плодове са калорични, заради голямото количество захар. Още по-калорични са нектарите. Разреждай ги с две-три части филтрирана вода. Така ще намалиш ежедневната употреба на захар, но ще получиш витамини и антиоксиданти.

Плодовите и зеленчуковите сокове, а също някои видове чай и билкови отвари, намират широко приложение в различни оздравителни и детоксикиращи програми, както и при храносмилателни проблеми и диети за отслабване. Не на последно място соковете са изключително полезни за красотата и здравето на кожата, защото подобряват цвета на лицето, овлажняват кожата отвътре, придавайки й еластичност и свежест, премахват вредните вещества и свободните радикали, които са едно от главните причини за появата на бръчки, витаминизират и помагат в борбата с акнето.

Желателно е соковете и нектарите да приготвяш собственоръчно. Предлаганите в търговската мрежа съдържат твърде много захар и различни добавки, а много по-малко витамини. Ако все пак се налага да консумираш готови сокове, избирай 100% натурални, без захар, консерванти и изкуствени оцветители. Ако приготвяш соковете самостоятелно използвай сокоизстисквачки, които не отделят напълно месестата част на плода, оставяйки само сока. Тъй като намиращата се в плодовете и зеленчуците целулоза също е много полезен компонент за здравето и красотата, по-добре използвай сокоизстисквачка, която позволява да остава част от нея в сока.

Най-полезни са соковете в комбинация: ябълка и морков – много полезна витаминозна напитка, цвекло и краставица – отлично изчиства черния дроб и бъбреците, премахва шлаките и токсините, банан и диня – намалява чувството на глад и склонността към емоционално преяждане, снабдява организма със серотонин, който повдига настроението, грейпфрут и сливи – зарежда с енергия и подобрява работоспособността, не по-лошо от прословутата ежедневна чаша кафе.

More from View Sofia

More Body