Следва

Колекциите Resort 2016: Martin Margiela

Първо висше образование по модно право

 Първото висше образование по модно право е вече факт и се предлага от нюйорския правен университет Fordham Law School, стартирайки тази есен...

All fashion преди 8 години

 Първото висше образование по модно право е вече факт и се предлага от нюйорския правен университет Fordham Law School, стартирайки тази есен.

Професор Сюзън Скафиди - директорът на института, създава първия курс по модно право през 2010, а днес работи в екип с белгийската дизайнерка Даян фон Фюрстенберг, която е и част от спонсорите.

"Има множество големи правни фирми, които наемат адвокати, имащи познания в модата," споделя Скафиди пред пресата. "Защо да не наемат адвокати, които имат реални знания в тази област?"
Скафиди кредитира Съветът на модните дизайнери в Америка и в частност неговия президент - Фон Фюрстенберг за създаването на тази програма. Фон Фюрстенберг, която от дълго време агитира за защита на авторските права в Америка, споделя пред медиите, че твърдо вярва в развитието на програмата, която ще се превърне не само в мощно средство за модния свят, но и ще помогне на всички да разберат по-добре как да развиват и предпазват своя бизнес.
Кандидатурите за прием есен-зима 2015 са вече стартирали, а модулите, които покриват двете магистърски степени са: финансиране в модата, модно право, свързано с модели и с модел ски агенции, моден лиценз и устойчивост.

More All fashion