Следва

It shopping list: Новите градски чехли

Yves Saint Laurent се завръща към висшата мода

Слуховете за завръщането на Yves Saint Laurent към висшата мода най-после са потвърдени...

Сподели

Слуховете за завръщането на Yves Saint Laurent към висшата мода най-после са потвърдени. Припомняме, че последната кутюр колекция на френската къща се състоя през 2002, когато все още беше под ръководството на Ив Сен Лоран, точно преди да се оттегли.

Все още не е потвърдено дали колекциите ще се представят по график през седмицата на висшата мода в Париж, или ще се създават ексклузивни модели за знаменитости и клиенти, по подобен на Givenchy начин, но пък е потвърдено, че ще присъства и мъжка линия, наред с дамската.

Под ръководството на Еди Слиман, всяка една от дрехите ще се създава в новото ателие на къщата, разположено в имение от 17 век - Hôtel de Sénecterre. Ателието само по себе си е разделено на три отдела: Salon Couture, където клиентите ще пробват дрехите; Atelier Flou за шиене; и Atelier Tailleur за създаването на кройки. А обзавеждането включва мебели и произведения на изкуството от личната колекция на Слиман и от архивите на къщата.

А в галерията горе - първите снимки на кутюр колекцията, заснети в ателието.

More All fashion

За пръв път в историята чернокожа дама оглавява британския Vogue

All fashion преди 3 дни

Чиома Ннади бе назначена за ръководител на редакционния отдел на британския Vogue, съответно за наследник на Едуард Енинфул, който напусна поста през юни, поради, както се твърди, конфликт с Анна Уинтур

Безпрецедентно: откраднаха целия Balmain точно преди ревюто в Париж

All fashion преди 3 дни

Камионът, превозващ колекцията SS24 на френската модна къща, е отвлечен на път за централата на Balmain, като крадците са отмъкнали над 50 готови луксозни ансамбъла за предстоящото на Седмицата на модата в Париж Пролет/Лято 2023 (PFW SS24) ревю