Следва

London Street Style

London Fashion Week Day V

Двадесет и пет години London Fashion Week среща утвърдени дизайнери...

All fashion преди 15 години

Двадесет и пет години London Fashion Week среща утвърдени дизайнери, показва техните лейбъли и налага тенденциите за предстоящия сезон. На тазгодишното събитие над 190 дизайнера представят модните си линии. Ето и тези, чиито колекции виждаме днес.

09.00
Mark Fast



Mark Fast е едно от онези имена, които задължително трябва да запомниш. Марк е дизайнер от канадски произход, но след завършването си на модния колеж Central Saints Martin, който се споменава доста често по време на модната седмица, той се установява в Лондон. Дизайнерът е специализирал в производството на връхни облекла и жилетки, но и всичко друго му се отдава доста добре. За сезон пролет/лято 2009, дизайнерът залага на роклите от ръчно изработена дантела и ресни в ярки цветове.

10.00
OSMAN YOUSEFZADA



Дрехите на дизайнера, както сам стилово ги определя, са смесица от култури и настроения, която е провокативна и модерна, но определено носима.

11.15
JOSH GOOT



28-годишният австралиец спечели уважението от страна на модната критика, благодарение на семплия си стил. Негова модна философия е, че дрехите трябва да бъдат комфортни, а главната му цел е свобода и лекота в тях. Интересното е, че той работи само със 100% чист памук.


12.15
PETER PILOTTO



Peter Pilotto и Christopher De Vos са имената, които стоят зад лейбъла Peter Pilotto. Peter е роден в Австрия, а Christopher в Либия. Двамата се срещат докато учат мода в Антверпен и малко по-късно създават собствена марка. В момента продават в най-добрите мултибрандове в Европа.

14.30
MEADHAM KIRCHHOFF



Edward Meadham и Benjamin Kirchhoff са хората, които стоят зад атрактивния лейбъл. Единят учи дамска мода, а другият специализира мъжка мода в известния английски моден колеж. Двамата обединяват усилия и създават едноименния лейбъл за мъжка мод като по-късно се преориентират към дамската. Дизайнът им се отличава с много фина, женствена и луксозна линия.

15.45
BORA AKSU



Бора е роден в Турция, но преди 14 години се мести в Лондон. Дизайнерът печели награда за млади таланти и четири пъти под ред е спонсориран от NewGen (организация, която подпомага млади таланти).

16.45
HOUSE OF HOLLAND

 

Младият дизайнер Henry Holland е толкова атрактивен, че няма как да не заобичаш модата му. Очаква се отново да видим Агнес Дейн на шоуто му като този път се надяваме да се запознаем с нея. Харесваме го заради щурите му идеи и запомнящите се щампи. Нали помниш тениските с голия лик на Карл Лагерфелд?

19.00
NASIR MAZHAR



25-годишният Насир е родом от източен Лондон. Изключително интересен младеж, който провокира със стила си и любовта си към сложните структури и атрактивните шапки.

More from View Sofia

More All fashion