Следва

5 от страхотните НОВИ заглавия на издателство Colibri могат да бъдат твои. Условието

5 от страхотните НОВИ заглавия на издателство Colibri са лятната ни стръв за любителите на вълшебния мирис на книга

5 от страхотните НОВИ заглавия на издателство Colibri могат да бъдат твои...

All About Life преди 8 години

В очакване на малко по-прохладното време, идва и желанието да прекарваме повече спокойни следобеди в компанията на някоя книга. Релакс, хубава история и чаша кафе. Кой не би искал да се отдаде на такава почивка, пък било то и само за следващите 300 - 400 страници. От където и да го погледнем обаче, това са си няколко часа, а ако добавим още няколко книжки, ето го целия уикенд, изпълнен с аромат на книга.

И точно защото знаем колко много обичате да четете, ви даваме възможност да почетете повече, повече от новите издания на нашите партньори от издателство Colibri. Ето и кои са те:

"Любовницата на Фройд" от Карън Мак и Дженифър Кауфман

Виена е в навечерието на XX век и кипи от жизненост, артистичност и екстравагантност. Д-р Зигмунд Фройд се бори за щатно място в университета, но е атакуван от своите колеги заради теориите си, гравитиращи около сексуалния нагон. В живота на семейство Фройд нахлува Мина (по-малката сестра на Марта Фройд) – интелигентна, независима и страстна. И докато Марта е скандализирана от „порнографските“ изследвания на съпруга си, нейната сестра е запленена от смайващите му идеи и от нарцистичната му личност...

Имал ли е Зигмунд Фройд любовна връзка със сестрата на своята съпруга? И повлияла ли е тя върху радикалните открития на бащата на психоанализата?

След старателно проучване Дженифър Кауфман и Карън Мак дръзко навлизат в интимния живот на Фройд и разбулват една дълбоко пазена семейна тайна за неговия „женски кръг“. Разказана от името на Мина, тази провокативна и заличена от архивите история въвлича в потайностите на сексуалното желание и в конфликта между чувствената свобода и цензурата на морала. Роман за любовта, предателството и отхвърлянето, „Любовницата на Фройд“ смело развенчава митове и разкрива двойствената същност на един егоцентричен свят, в който жените са не само вдъхновителки, но и сенки, обречени самотно да кръжат около самовлюбената фигура на гения.

"Дребната старица, която наруши всички правила" от Катарина Ингелман-Сундберг

Седемдесет и седем годишната Марта Андерсон мечтае да избяга от старческия дом и да обере банка. Твърдо решена да не прекара оставащите й дни в креслото, а да открие пътя към по-вълнуващ живот, тя се опълчва заедно с четирима стари приятели срещу ограниченията, които им налагат в дома. Петимата започват да се бунтуват – отначало срещу вечерния час и храната с вкус на пластмаса. Но постепенно стават все по-дръзки и скоро измислят коварен план – да избягат и да заживеят в Стокхолм. С помощта на проходилките си, те се изправят в защита на пенсионерите по целия свят. И приключението започва...

"Нощ в райската градина" от Орасио Кирога

Историите, които Кирога разказва, са особено самобитни и най-често почерпани от самия живот. В тях хора, животни и природа съжителстват в хармония или стълкновение, ала неизменно обречени да съществуват заедно. Изкушен е от загадъчните и необясними обрати на съдбата, които поставят всяко живо същество на изпитание, изправят го на ръба на емоционалното и моралното падение или безжалостно го погубват. Привлечен е от мистичното, от инстинктите и от потайните, неразгадани кътчета на съзнанието и душата. В творбите му проблясват, подобно искри, кратки мигове на щастие и лиризъм. Гласът на Кирога звучи необикновено съвременно, защото необичайните му разкази докосват съкровени струни и отправят мъдри послания, които са извън категориите време и пространство.

"Спомените" от Давид Фоенкинос

Героят на „Спомените“ мечтае да стане писател, да срещне голямата любов, да води живот, изпълнен с приключения. След смъртта на дядо си осъзнава, че не е успял да му каже колко го обича. Семейната история продължава с бягството на баба му от старческия дом, където е изпратена въпреки волята си, с кризата, преживяна от родителите му след пенсионирането им, със срещата и раздялата с любимата жена. Описвайки сложните ситуации, в които изпада героят му, авторът ни въвлича в разсъжденията си за житейските сътресения, за смъртта, за отминаващото време, за любовта и отношенията между поколенията. В личните спомени се преплитат и спомените на фигури като Ницше, Алцхаймер, Ван Гог, Гауди, но и на съвсем обикновените хора, с които го среща животът. Всичко това му предоставя възможност най-сетне да пристъпи към написването на своя роман.

"Бетибу" от Клаудия Пинейро

Три години след убийството на своята съпруга Педро Часарета е намерен мъртъв в дома си в затворен и строго охраняван жилищен комплекс. Самоубийство? Отмъщение? Или звено от зловещи престъпления?... Младата писателка Нурит Искар, опитният разследващ журналист Хайме Брена и млад криминален репортер ще обединят усилията си, за да разкрият истината, маскирана от лукса, престижа и богатството.

Интригуващо начало, напрежение, оставящо читателя без дъх, нарастваща динамика и плътни образи, пораждащи възбуда и очакване – „Бетибу” притежава най-добрите качества на съвременния трилър. С присъщия си тънък хумор и с обезоръжаващата си ирония Пинейро отново оголва важни и болезнени обществени проблеми – за чудовищните механизми на властта, безмилостно оплитаща в мрежите си медиите, журналистиката и морала, за насилието над словото и съвестта.

Тревожен и аналитичен, този роман е проницателен социален и политически портрет на съвременното общество.

За да участвате в това предизвикателство и да спечелите тези пет прекрасни книги, е нужно само да прочетете условието на играта тук>>


ViewSofia си запазва правото да променя, добавя или заличава част от предварително обявените условия и срокове в игрите.

Всеки имейл, изпратен на електронния адрес [email protected], както и регистрирал се в коментарната форма за участие в текущи или вече изтекли игри, се добавя автоматично към мейлинг лист, чрез който ViewSofia може да ви информира за ексклузивни новини и промоции.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.