Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 31.08 – 06.09

Неделя – Сам(а) Вкъщи #3

Неделя е...

All About Life преди 8 години

Да си призная, това лято неделитe и въобще почивните дни не ги усетих много, затова веднага щом разбирам, че тази неделя ще ми е свободна в главата ми се заформя план за бягство някъде навън извън града и затворената кутийка на апартамента. Малко, просто бягство, недалеч, само мое си, което да ме откъсне от шума и да ми помогне да отделя време за себе си и мислите в бръмчащата ми глава. Мястото е съвсем близо, семейната ни вила, до която някак все не ми остава време да стигна, но сега изглежда е най-подходящият момент да забавя темпото и да се отдам на терапия в природата. Най-хубавото е, че този уикенд всеки е нанякъде и тя ще бъде само моя.

Ставам рано, но някак без стрес, защото знам, че за никъде не бързам, приготвям си раница само с най-необходимото и тръгвам. Неусетно се озовавам опънала одеялото на шарена сянка и просто си стоя, радвам се на приятните галещи лъчи на слънцето, които забавно рисуват фигурки по постелката и краката ми. Ето, това е блаженство, и, за мое щастие, днес то ще продължи чак до залез.

Планът е добър, но, ако трябва да съм честна, на мен мързелуването никога не ми се е получавало и сега едва издържам така двайсетина минути и бързо посягам към раницата, за да открия там книгата, която все се каня да започна и все не ми остава време. Изглежда сега е най-подходящият момент, а пък и ще успокоя гузната си съвест след “нищонеправенето”.

Точно в момента не се сещам за нещо по-приятно от четенето на увлекателна книга навън в ден, в който не ми се налага да мисля за нищо, а просто мога да се отдам на приятното си занимание. Така неусетно става обяд и не знам защо, от активното почиване или от чистия въздух, осъзнавам, че съм зверски гладна. Решавам, че точно днес обядът трябва да е в тон с лежерното ми настроение и няма как приготвянето му да отнеме дълго време. Сещам се за времето, когато бях малка и как често хапвахме топъл хляб с домат и сирене. В слънчевия спокоен следобед, да пресъздам този спомен ми изглежда супер подходящо, а и се сещам за питката “Българе”, която предвидливо купих на тръгване от “ФЕБ”. Бързо я вадя от раницата и намирам в градината няколко ароматни розови домата и краставица. Днес нямам нужда от нищо повече...

Хапнала добре отново съм готова да се отдам на неделното си занимание, разбира се, предвидливо оставям вкусната питка на една ръка разстояние, защото е толкова мекичка и апетитна, че честичко посягам към нея. Но днес всичко ми е позволено.

Така неусетно и спокойно минава целият ден, изпращам го с усмивка, защото успя да ме зареди. Вече съм готова за активна седмица в чакане на следващия ден, когато отново ще открадна време и за мен.


В моя неделен ден хапвам хляб Българе, защото е новото ми любимо здравословно откритие, приготвено по класическа рецепта и с най-добрите продукти. Българе правят още хлебчета, франзели и гризини от различни брашна и натурални продукти, откриваме ги във верига магазини ФЕБ и големите супермаркети.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.