Следва

Право в целта

FASHION STARTER: Kаролин де Mегре - парижки правила за красота

Без грим? Да. Удобни дрехи? Да. Небрежна коса? Да. Увереност? Да, да и да! Добре дошли в стила на модната икона Каролин де Мегре...

 

All fashion преди 8 години

Без грим? Да. Удобни дрехи? Да. Небрежна коса? Да. Увереност? Да, да и да! Добре дошли в стила на модната икона Каролин де Мегре.

Каролин е красива, стилна и много, много френска, така че естествено ние много я харесваме и по-специално нейния страхотен стил, без грам усилие. Изобщо не е изненада, че френската красавица е муза на Lancôme и много се радваме, че споделя своите малки тайни за красота и стил в книга, наречена “Как да станеш парижанка, където и да си”.

Понеделнишки събираме някои от най-важните модни есенции, които тя споделя и се зареждаме с подобаваща доза мода още от самото начало на седмицата...

Каролин де Мегре, дами и господа, е една жена, която пренася концепцията за "модно завръщане" към нови висини със своя еклектичен стил. Внучка на принц Мишел Понятовски (бивш министър на вътрешните работи и здравеопазването във Франция) и дъщеря на граф Бертран де Мегре, Каролин започва модната си кариерата през 1994 година и веднага застава пред обектива на фотографи като Марио Тестино, Питър Линдберг и Тери Ричардсън. Скоро след като боговете на модната фотография улавят нейната сериозна красота, тя започва да се появява и на всички значими модни подиуми и рекламни кампании, което включва марки като Chanel, Balenciaga и Marc Jacobs.

Наред с моделската кариера Каролин стартира лейбъл за рок музика, наречен Bonus Tracks Records с партньора си Yarol Poupaud (двамата имат напълно оборудвано звукозаписно студио в апартамента си), създава продуцентска компания, наречена Yarock Editions, която издава саундтраци и музика за различни реклами и най-важното, грижи се за сина си Антон, който в момента е на 9 и, със сигурност, ще наследи стотици музикални записа.

Считана за една от музите на Chanel, през 2011 година от модната къща я канят да се завърне отново на модния подиум и следователно в модната индустрия. И тя го прави, а това нейно решение я води до нови висини и корици за италианския, американския и британския Vogue и I-D, както и фотосесии със Стивън Мейзъл, Инез и Винуд и, разбира се, с любимия на всички - Карл Лагерфелд. О, споменахме ли, че по това време тя е номинирана от академията Cesar (еквивалентът на Оскарите във Франция) и за "Най-добър саундтрак на годината"?

Талантите на 40-годишната красавица не спират дотук и тя неуморно се захваща с нови и нови предизвикателства, които без голяма изненада й се получават. Тя движи всичките си проекти с лекота, на фона на безупречен стил, чиито тайни се опитваме да съберем малко по-надолу:

“Най-важното е да откриете statement дреха, която ви отличава и да я превърне във ваша запазена марка. Няма значение колко ще струва, с времето ще се отплати, гаранция.”

За Каролин това очевидно е нейното готино кожено яке, което наистина носи с всичко и навсякъде. Комбинира го с дънки и тениска, с жилетка и бохо бяла рокля - то е неизменна част от стила й и му придава палава рок нотка.

“Знайте какво наистина работи добре за вас и в какво се чувствате страхотно и комфортно. Не се отклонявайте, не купувайте нещо много модерно в момента, за което тайно знаете, че никога няма да сложите. Не слушайте другите, носете това, което ви харесва на вас. Когато знаете какво работи за вас, винаги ще се чувствате добре.”

За Каролин това са панталони, свободен тишърт и блейзър / палто / яке. И в каквито и вариации да ги комбинира тя винаги изглежда невероятно.

“Разликата между мода и стил е, че става скучно да се говори за мода след пет минути, но стилът е много повече, мога да говоря за стил в продължение на часове. Стилът е всичко - култура, вашата индивидуалност и това, което правите, всичко това, заедно изгражда стила. Това е израз на вашата индивидуалност и на начина, по който искате да ви възприемат другите.”

“Затвърдете своя стил с дрехи които да добавят изтънчена нотка, като чанта или яке Chanel, например.”

“Когато се съмнявате в облеклото си, не се страхувайте да свалите нещо. Ако прекалите, няма да се чувствате добре.”

“Не се страхувайте да бъдете секси. Не знам защо, но британските жени например, се плашат от думата "секси"? Парижанките от друга страна не оставяме нашия сексапил да зависи от грима и косата. Ние не се обличаме сексапилно, не показваме много, но има нещо, някаква игра, която работи. Разбира се, всичко зависи от това кой искаш да привлечеш. Нещо, което ме кара да се чувствам секси, е да нося много спирала. Кафява през деня, защото е по-мека, а след това тъмна през нощта. Това е много френско.”

“В грима също е важно да научите какво ви подхожда. За себе си разбрах, че ексцентричното не е за мен - харесва ми само малко да подчертая чертите си.”

“С косата правете каквото си искате. Лично аз я мия всеки ден. Да, знам, че е лошо, но се чувствам мръсна, ако не я. Не използвам балсам, защото прави косата ми мека, а без балсам запазва обема си.”



Каролин е истинско вдъхновение затова да бъдем себе си, доказателството прилагаме в снимки...

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.