Следва

Бледа алюзия

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Първият ни “фаворит” е тоалетът, с който Майли е облечена преди започването на церемонията, което означава, че дори не може да бъде оправдан като сценичен аутфит...

All fashion преди 8 години

Louis Vuitton, ама не съвсем

Хиляди фалшиви чанти са били иззети от федералните служители на пристанището в Маями. В пратка от Китай са били открити почти 2 300 фалшиви Gucci и Louis Vuitton чанти, които са оценени на стойност над $ 1 милион. Копията са били намерени в кашони с пратка от дрехи и обувки. Този случай е един от най-големите на конфискувана стока през тази година в Маями.

Митническа и гранична защита потвърждават, че пратката съдържа 1 200 фалшиви чанти Gucci и 1195 Louis Vuitton. Фалшивите стоки са голям проблем за САЩ и особено за Европа, където икономиката до голяма степен зависи от модната индустрия, която силно се подбива от евтините китайски копия. Това далеч не е първият голям случай на контрабандна стока на територията на щатите, миналият месец хиляди фалшиви колани Hermès, на стойност 3,230,000 долара на дребно, са заловени от служители на пристанищния комплекс в Лос Анджелис.

"Фалшивите продукти са с все по-високо качество и така все повече хора са подмамени от фалшификатите, които изглеждат като истински.”, това казва Карлос Мартел, директор на митническата служба на западното крайбрежие.

Ние си мислим, че колкото и да наподобяват истински не си заслужава да инвестираме пари във фалшиви продукти, а ако не можем да си позволим оригинал на някоя мечтана марка, е по-добре да си вземем продукт на някой по-нисък клас бранд.



J.Crew изоставя иновативния подход в модата

J.Crew есен-зима 2015

Както вече неведнъж сме споменавали, американският бранд J.Crew слиза стремглаво надолу в продажбите си в сравнение с минали години. След последния финансов отчет миналата седмица стана ясно, че продажбите са паднали с допълнителни 13% през втората четвърт от годината, а изпълнителният директор на бранда Мики Дрекслър обяви новата стратегия за излизане от застоя, а именно връщане към наследството и това, което първоначално е изградило славата на J.Crew - кашмирени пуловери, блейзъри и деним. Дотук нещата не звучат никак зле, имайки предвид, че възнамеряват да вдигнат качеството на продукти, които човек очаква целогодишно да намира в магазина. Уловката обаче е, че за да не влязат в разходи, които не могат да си позволят, брандът спира почти изцяло преследването на тенденции и иновативност от всякакъв вид. Опитваме се да проявим разбиране към мерките, които предприема екипа на американския бранд, но, признаваме, чисто любопитния им моден подход ще ни липсва.

Майли, разбира се

Вчера показахме тоалетите на звездните гости на Видео наградите на MTV, но, както уточнихме, оставихме си най-скандалните визии за днес. Подборът никак не беше лесен, кандидатите за днешната рубрика бяха много. Начело, разбира се, с домакина на събитието, госпожица Майли, която определено се справи със задачата си, а тя винаги е една - да се получи колкото се може по-голямо шоу. Тя го постига дори само с тоалетите си, които са кой от кой по-голяма атракция. Ще вземем под внимание, че това са сценични визии и няма да изразяваме потреса си към всяка една от тях, а ще отличим само две. Първият ни “фаворит” е тоалетът, с който Майли е облечена преди започването на церемонията, коео означава, че дори не може да бъде оправдан като сценичен аутфит. 23-годишното момиче е чисто голо, а пред интимните й части има единствено мрежа. Още по-потресаващо е, че хората, които стоят зад подобни събития изглежда толерират това и дори го стимулират в името на повечето зрители. Тези изпълнения, обаче, определено отнемат всякаква възможност за вземане на подобни награди насериозно, когато по всичко личи, че събитието по връчването им изобщо не е в името на отличаване на талантливи професионалисти, а на пълния цирк!





Ще обърнем внимание и на втора визия на Майли, която предизвика скандал по друга линия - очите, устите и езиците, с които певицата и танцьорите й са покрити, са много характерни за творчеството на австралийското дизайнерско дуо Di$count Univer$e, с което Майли преди си е партнирала активно. Въпросните тоалети, обаче, не са техни творения и това предизвиква бунт от страна на феновете на марката в интернет, както и изявление на дизайнерите, в което те изразяват възмущението си от случая. Ситуацията става още по-неудобна, когато “близначката” по стил на Майли, 87-годишната звезда от социалните медии и публичен привърженик на марихуаната за медицински цели, Бади Уинкъл, се появява с тоалет, който е със същите елементи като сценичния костюм на Майли, но този път е дело на самите Di$count Univer$e. Добавяме и останалите от общо единадесетте визии на Майли и ги оставяме на вашата собствена интерпретация.

И още от наградите

Нека обърнем внимание и на останалите модни гафове от наградите на MTV, защото такива никак не липсваха. Разбира се, начело с редовната Бритни Спиърс, която е с рокля, която е едновременно къса, с дълбоко деколте и с прорези. В комбинация с не съвсем перфектната фигура на Бритни и преливащия й бюст, ефектът е абсолютно просташка визия, каквито напоследък често виждаме по световните звездни събития. Следващият представител на този имидж е Ники Минаж, чиято рокля никак не ни изненадва и май това е най-дразнещото. Тези рокли предизвикаха интерес, скандал и дори възхита у някои, когато се появиха по телата на пищни звезди като Бионсе на MET Gala, но вече им свикнахме и някак основната им функция – да предизвикват сензация – се загуби. И, за да не бъдат всичките ни критики на тема голота, нека обърнем внимание и на тоалета на Селена Гомес, който не е никак разголен, но това не го прави по-адекватен. Роклята е Calvin Klein, но прилича повече на простичките черни, тесни, трикотажни парцалки с кожени елементи, с които можем да се сдобием от родните пазари. Някак не подхожда на случая.

More All fashion