Следва

Домашен хумус

Б като Библия, Б като Блог - Handimania

Обичаме интернет, защото не ни оставя дълго да се чудим над някой въпрос или как сами да направим нещо. Точно по тази причина любими са ни и craft блоговете...

All About Life преди 8 години

Обичаме интернет, защото не ни оставя дълго да се чудим над някой въпрос или как сами да направим нещо. Точно по тази причина любими са ни и craft блоговете, които ни зареждат с огромно количество вдъхновяващи идеи как сами да направим ежедневието си една идея по-цветно и забавно. Днес изцяло се потапяме в Handimania-та и събираме на едно място най-яките блогове на темата “направи си сам” в момента.

Paper art

Няма нищо, което съживява повече една стена от красива картина. Но не е задължително да даваме годишната си заплата за някое произведение на изкуството, въпреки че и това не е лоша идея, а е достатъчно и сами да станем артисти. С малко вдъхновение превръщаме обикновеното цветно тишу в красива абстрактна картина, перфектна, за да съживи жадуващите изкуство стени.

Ще ни трябват:
Няколко листа цветно тишу
лепило за декупаж
картон за основа
рамка
четка за рисуване

Стъпка по стъпка:
Накъсваме различните хартии на различни по дебелина ивици. Сами избираме цветовата комбинация, която ще ни подхожда най-добре.

Когато сме щастливи от резултата, нанасяме лепило за декупаж върху гърба на хартията с четка. Правим го бързо, защото лепилото изсъхва!

Поставяме лентата върху картон с големината на рамката. С пръсти я приглаждаме хубаво, за да изкараме всички мехурчета.

За да сме сигурни, че всички ръбове са надеждно залепени нанасяме с четката тънък слой лепило по краищата.

Продължаваме така с всеки следващ пласт хартия. А, за да създадем този полупрозрачен ефект, добавяме малко повече лепило отгоре.

designsponge.com

Шарени топчета

Мечтаем си за красиво, ярко statement колие и какъв по-добър начин да го получим от това сами да си го направим. Вдъхновяваме се и смело правим мъниста в най различни размери и цветове, които още по-уверено комбинираме, за да получим новия си любим аксесоар излязъл от сръчните ни ръце.

Ще ни трябват:



Няколко броя цветна глина за печене във фурна
1 метър тънка кожена каишка
дървено шишче
хартия за печене
ножици

Стъпка по стъпка:
Оформяме маниста от глината в различни размери и внимателно пробиваме дупка в средата с дървен шиш. Уверяваме се, че дупката е достатъчно голяма, за да премине през нея кожената лента. Точно за това колие са ни необходими 11 глинени мъниста в различни размери.

Поставяме мънистата в тавичка върху хартия за печене и печем според указанията на опаковката. Обикновено, за около 15 минути при около 135° C. След което ги оставяме да се охладят.

Подреждаме ги както ни харесва, нанизваме на каишката и готово!

abeautifulmess.com

В ред…

Слагаме в ред разхвърляните си мисли и идеи с коркова дъска, която прилежно да събира и архивира всички тях, докато отново ни потрябват. За да си е изцяло наша я правим в забавен дизайн, тук е в силует на облак, но има още безкрай възможности.

Ще ни трябват:
Парче коркова дъска
синя акрилна боя
четка за рисуване
ножица

Стъпка по стъпка:
Лесно е, просто изрязваме дъската във формата, която искаме.



С четка правим цветни райета. Когато изсъхне закачаме каквото ни хрумне.

papernstitchblog.com

Ring Cones

Обичаме пръстени, имаме безкрайно много от тях, по един за всеки пръст и за всеки случай. Точно заради това идеята да им направим специално място, на което да почиват, докато отново дойде време да ни служат, страшно много ни харесва. Запретваме ръкави, събираме каквато глина ни е останала от мънистата, ако не е, взимаме си нова, за предпочитане бяла, и си правим няколко простички конуса, леко деформирани, но именно в това е чара на ръчната изработка.



Ще ни трябват:
Полимерна глина
акрилна боя
лак за керамика
голяма четка
малка четка за рисуване

Стъпка по стъпка:
Взимаме глината в ръце и оформяме топка.

След това на гладка повърхност леко я разточваме, докато получим малък цилиндър, а след това изтъняваме само единия край, докато стане конус.

Щом сме доволни от получената форма, пробваме с няколко върха, за да се уверим, че влизат.



Печем в зависимост от указанията на опаковката и оставяме да се охладят.

С акрилна боя ги оцветяваме както ни хареса и оставяме да изсъхнат.



С малка четка правим различни свободни петънца по конусите и отново оставяме да изсъхнат.

За финал, правим глазура с хубав лак за керамика.

 almostmakesperfect.com

Колажирай ми пера

Продължаваме с още една порция изкуство за дома. Този път, идващо под формата на стотици пера окъпани в акварелни петна.



Ще ни трябват:

Акварелни бои
картон за акварел
квадратна рамка
картон с размера на рамката
ножица
четки
няколко шаблона от интернет с пера
хоби лепило



Стъпка по стъпка:

Смело нанасяме петна акварел върху картона.

След като изсъхнат напълно, очертаваме шаблоните и ги изрязваме. Зареждаме се с търпение, защото ще ни трябват доста перца, за да получим търсения ефект.



Когато изрежем всички пера, започваме да ги лепим в кръг в центъра на картона. Определяме колко да е голям диаметъра според размера на рамката. За композицията е хубаво да оставим малко бяло пространство и отстрани.

decor8blog.com

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.