Следва

Четиво в четвъртък: "Роман за Майка Тереза" от Младен Сърбиновски

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Ще преобладава облачно време с леки превалявания от дъжд. Или поне така казват по новините. Ние обаче имаме друга прогноза и тя определено включва...

Movies & TV преди 8 години

Ще преобладава облачно време с леки превалявания от дъжд. Или поне така казват по новините. Ние обаче имаме друга прогноза и тя определено включва топло място, където да се скрием от дъжда и много Hollywood. 

Не, няма да ходим там, а просто сме планирали идните няколко дни да обичаме големия екран още повече, защото излизане от там няма. Поне докато напече отново...

Запазваме си още тази петък вечер за поне една от тези завладяващи продукции и не мислим нито за лошото време, нито за това как ще се приберем в дъжда. Важното е да сме на кино и да се забавляваме! И не губим повече време, а започваме да избираме, защто утре почти дойде.

"Лабиринтът: В обгорените земи" ("Maze Runner: The Scorch Trials")

Актьорите: Дилан О'Браян, Роса Салазар, Катрин Макнамара, Бари Пепър, Лили Тейлър, Патриша Кларксън, Джанкарло Еспозито, Ейдън Гилън, Томас Броуди-Сангстър, Наталия Еманюел, Кая Скоделарио, Брайс Ромеро, Ки Хонг Лий

Режисьорът: Уес Бол

Сюжетът: Лабиринтът беше само началото...

Решаването на загадката на Лабиринта трябваше да сложи точка. Но сега на Томас, Нют, Тереса, Минхо и останалите им предстои да се изправят срещу едно много по-опасно предизвикателство в опустошените земи. Обгорена от слънчеви изригвания, изпепелена от жесток климат, Земята се е превърнала в пустиня. А Зло не е приключила с тях.

Приятелства ще бъдат подложени на изпитание. Лоялността ще бъде предадена. Нищо няма да е както преди.

Премиерата: 11 септември (България)

"Обратен гард" ("Southpaw")

Актьорите: Джейк Джиленхол, Рейчъл Макадамс, Тайриз Гибсън, Форест Уитакър, Наоми Харис, 50 Cent, Рита Ора

Режисьорът: Антоан Фукуа

Сюжетът: Номинираният за “Оскар” Джейк Джиленхол се нарежда сред имена като Робърт Де Ниро, Матю Маконахи, Даниел Дей Луис и Дензъл Уошингтън, които се променят до неузнаваемост за ролите си. С упорити тренировки два пъти на ден и седем дни в седмицата, Джиленхол натрупва близо 10 кг мускулна маса и влиза в кожата на боксьора в среднотежка категория Били Хоуп.

Хоуп е боксьор-левичар с нечувана сила и непобеден от години, чиято най-голяма подкрепа е семейството. Съпругата му Морийн (Рейчъл Макадамс) загива в злощастен инцидент и животът на Били се срива. За да си върне попечителство над детето си и да й осигури отново дом, той ще трябва да намери пътя обратно към себе си. Животът му се променя, когато попада в залата на бивш боксьор, в чиято роля ще видим носителя на “Оскар” Форест Уитакър.

Премиерата: 11 септември (България)

"Травелатор" ("Travelator")

Актьорите: Никола Ракочевич, Борис Исакович, Майкъл Джойнър, Кетаня Хендерсън, Адриан Елизондо, Джак Димич

Режисьорът: Душан Милич

Сюжетът: 18-годишният Слав е запален геймър на first person shooter игри. Тъй като е най-добър сред приятелите си, Слав е нает от сръбската мафия за професионален убиец. Бежанец от войната, роден в Словения, младежът има рядката възможност да пътува до САЩ, без нужда от виза, затова и приема най-новата си мисия – да отиде в Лас Вегас, за да отстрани сръбски криминален тип, който е в програмата за защита на свидетелите.

Слав пристига в неоновия град, открива мишената и започва да следи него и двамата му бодигардове, за да научи навиците и поведението им. Колкото повече се приближава до тях, толкова повече Слав навлиза в корупционния и арогантен свят на сръбските престъпници. Младежът научава за нещата, които мишената му е правил в миналото, когато още е бил мафиот.

А днес въпросният престъпник дори е под закрилата на родината, за да дава информация за политическите опоненти на властта в замяна на пари и свобода. А Слав никога не е имал нито едното, нито другото. Яростта го завладява, когато осъзнава, че самият той е продукт на подобни военни и социални схеми, част от човешките дебри на социалното дъно, може би дори „син” на изнасилвач. Но сега е дошло времето „бащата” да бъде убит.

Премиерата: 11 сетпември (България)

"Блинки Бил" ("Blinky Bill the Movie")

Актьорите: Анимация

Режисьорът: Дийн Тейлър, Алекс

Сюжетът: Блинки Бил е коала с огромно въображение. Сам по себе си неповторим, той мечтае да напусне малкото градче Зеленокръпково и да последва стъпките на своя баща изследовател. Мистър Бил изчезнал преди време някъде в пустошта на Австралия и само малкият Блинки вярва, че той все още е жив.

Когато Блинки открива мистериозен знак, който намеква за местонахождението на баща му, той се впуска в едно пътешествие, което го отвежда далеч отвъд границите на Зеленокръпково, в дивата и опасна пустош.Той бързо се сприятелява с Ядчица, коала от зоо-парка, и Джако, Люспестия Кранки, леко поизнервен гущер.

Преследвани неуморно от отмъстителен котарак, който има лични сметки за уреждане с Блинки, триото трябва да се научи да работи заедно, ако иска да оцелее във враждебния австралийски пейзаж и да намери бащата на Блинки!

Премиерата: 11 септември (България)

More Movies & TV