Следва

Бъркин оттегли иска си срещу Hermes да не използват повече името й за прочутия модел чанта

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Сладките 60-те

Вихрушката на 60-те години на миналия век е една от малкото тенденции, които едва ли скоро ще омръзнат, въпреки че десетилетието е често срещано явления на модния подиум от години...

All fashion преди 8 години

Вихрушката на 60-те години на миналия век е една от малкото тенденции, които едва ли скоро ще омръзнат, въпреки че десетилетието е често срещано явления на модния подиум от години. Дали заради чисто момичешкото настроение, което носи, или лолитския маниер, не знаем, но е факт, че тази естетика е редовно в умовете на топ дизайнерите.

Излишно е да казваме, че възможностите за интерпретация са не само ужасно много, но и са изключително лесно приложими навсякъде и по всяко време. За есен-зима 2015 палитрата е разнообразна - от топли земни и винени тонове, до бонбонени и безстрашно ярки, като, разбира се, не пропускаме и черно-бялата класика. Освен емблематичните за декадата кукленски рокли и палта, приятна вариация е също актуалното за сезона наслояване на рокля върху панталон.

Имайки предвид това, че цялата колекция на Prada е напълно в 60-тарския дух, лесно е да предположим, че накои от най-добрите модели идват именно оттам - от скъсените сака в пастелни цветове и oversized копчета до слип роклите в бонбонени и наситени тонове. Всичко за студения сезон се върти около елегантността в премерената й приятно ретро форма. А като акцент поставяме играта с текстури, металните декорации, color blocking мотива и boxy силуета, най-добре изразен при Fendi.

На снимката горе: Bottega Veneta

Mary Katrantzou

Jonathan Saunders


Fendi

David Koma

Delpozo


Christian Dior


Fendi


Calvin Klein Collection


Prada

Prada

Paco Rabanne

Giambattista Valli

Giambattista Valli

Creatures of the wind

More All fashion