PFW: Дефилетата - Saint Laurent пролет/лято 2016

Ако знаем един сигурен факт за Еди Слиман, то това е, че не обича дори да се преструва, че опитва да надмине предишните си дизайни...

Ако знаем един сигурен факт за Еди Слиман, то това е, че не обича дори да се преструва, че опитва да надмине предишните си дизайни. А и всъщност не му се налага, той е достатъчно обичан заради скандалните и често безсрамни интерпретации, забелязвани в работата му.

Пролетно-лятната му колекция 2016 за Saint Laurent напомня на предишни такива, безспорно, но и също така има и нещо ново, нещо свое си, което в случая са роклите, и по-скоро вечерните - прозрачни и в дантела, металически отблясъци и други прозирни материи. Но като оставим настрана предизвикателната вечерна рокля, основният фокус на Слиман пада върху ежедневния гардероб. И става въпрос за наистина ежедневен - като например тренч върху джинси, без ненужни къдри, нарушаване на пропорциите и т.н утежнения. А множеството слип рокли влизат в ролята на помощни средства в показването на връхните елементи - oversized деним яке, изхабено мото яке, смокинг, грубоват голям пуловер, елек с кожа от косъм, яке с принт и още много, но акцентът пада върху пачуърк деним пелерината.

Виждаме отново камуфлажната риза, която присъства редовно от идването на Слиман насам, както и силно присъствие на вечерното облекло, черпещо вдъхновение от 30-те години на миналия век.


 

Коментари: 1

V
Vanko3 (2015/10/08 / 09:16)
Няма нужда да се питаме как изглежда съвършената фешън колекция? Така изглежда! Съвършена!

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia