Следва

Брошка за любимото палто

10 корейски бранда, които е добре да познаваме

За да се ориентираме напълно в стила на корейците и преди да покажем най-доброто, на което се нагледахме по...

All fashion преди 8 години

Разходката из Южна Корея и буквално лудия уличен стил по време на Седмицата на модата в Сеул, която започна в средата на месеца, предизвикаха любопитството ни за това как и кой създава съвременна градска мода в такава почти извънземна атмосфера.

За да ориентираме напълно в стила на корейците и преди да покажем най-доброто, на което се нагледахме по подиумите на Seul Fashion Week, предоставяме внимателно подбрана селекция от най-впечатляващите модни марки, произхождащи от далечната страна. Повечето от представените имена са сравнително „млади“ брандове, което обаче не им пречи да се развиват стремително нагоре.

Цялостната визия на корейската мода се корени в традиционното класическо излъчване, но преминава през съвременния ежедневен облик, доближавайки се до пънк стила и понякога стряскайки с яркостта си на изразяване.

Изводите и впечатленията оставяме на вас, след като разгледате отбрания ни лист. Пуснете си позабравения вече Gangnam хит и се заредете с креативна сила, идваща право от малкия азиатски полуостров. 

Beslow












Beslow започва като мултибранд магазин. Както подсказва самото име, марката залага на усещането на комфорт и лекота, подканвайки потребителя да забави темпото си и да се наслаждава на малките неща в живота. Изчистените кройки на Beslow са лесно приспособими и съчетаващи се с различни по стил аксесоари и дрехи.

Diafvine











Това е може би най-готината корейска марка за кожени якета от последните години. Основана едва през 2002 г. Diafvine залага на мъжкарското излъчване, миксирано с модерния винтидж привкус и познатия хавайски дух. Магазинът на бранда в корейската област Гангнам е един от най-посещаваните, като всеки желаещ да разгледа продуктите на марката трябва да позвъни на специално позициониран звънец, след което бива ескортиран през поле от препарирани животни и гъста мъгла от тамян. Вълнуващо, а?

Document







Основателят на този бранд бил инспириран от френския философ Жил Дельоз и неговата позната сентенция за „повторението и разликата“. Импликирайки философската теза върху своята модна колекция, кореецът създава лимитирана от гледна точка на цветове и материали колекция. Иновативната мисъл в създаването на проекта си личи с деликатното, но дълбоко обмислено пресъздаване на връзката между всеки един сегмент от предложените облекла и аксесоари. Иновативен и в никакъв случай комерсиален подход.

87MM (87 мили)









Историята на „87 мили“ започва с трима от най-добрите мъжки модели в Корея, които задружно решават да основат свой собствен лейбъл и да отъждествят подобаващо индивидуалния си стил и визия. Триото започва с отварянето на онлайн магазин, но последвалата светкавична популярност на сайта провокира дизайнерите да отворят собствен магазин на прочутата улица „Gangnam’s Rodeo Street“ (да, да, същата от песента на PSY) . Само за 4 дни, абсолютно всички артикули биват изкупени. В момента „87 мили“ работи в посока на международна дистрибуция.

BLINDNESS











Зад този наскоро основан моден лейбъл стоят трима дизайнери от Сеул, подвизаващи се под името BLND STUDIO. За марка, която съществува от близо 3 години, успехът на BLINDNESS привлича вниманието ни. Техни модели успяват да достигнат до страниците на корейския VOGUE и тамошните издания на DAZED & CONFUSED и Harper’s
BAZAAR.

Gentlemonster









Популярността на тази марка очила влиза в класацията ни днес най-вече заради стратегията си да работи с едни от най-известните компании в корейския моден свят. Сред техните съдружници и клиенти едновременно е гигантският музикален лейбъл, стоящ зад поп звезди като G-Dragon, PSY и 2NE1. Авангардният дизайн на аксесоарите може и да не се харесва на масовия потребител, но със сигурно се запомня бързо и остава за дълго в съзнанието на публиката.

Human Potential (познати още като HUPOT)











HUPOT стават популярни най-вече благодарение на техните специфични графични принтове и подчертани силуети. Едни от най-именитите разпространители на стила им са музикантите A$AP Rocky и Big Sean.

J KOO











Фокусирайки се първоначално само и единствено върху дамската мода, J KOO пуска на пазара своята първа мъжка колекция по време на парижката модна седмица през 2014 г. В стилистиката на моделите им се наблюдават ярки и цветни принтове и пресилено подчертани силуети, които обаче не натежават, а напротив носят спокойна чувствителност и приветлива живост.

JUUN.J









Много от вас може би вече са чували за JUUN.J или поне със сигурност за виждали техни модели, носени от Риана, Pusha T и G-Dragon. Но едва ли всеки знае, че самият Карл Лагерфелд е също техен клиент, започвайки да носи облеклата им още през 2008 г., едва година след официалния дебют на марката. Кой не би искал такъв клиент…

KYE











KYE е в епицентъра на корейската мода, апетитно преглеждан и популяризиран лейбъл и от световни личности като Сиара и Рита Ора. Основана през 2010 г. сеулската марка набира известност със скоростта на светлината, а международното ù разпространение вече е факт, благодарение на блестящото ù представяне на концептуалната модна седмица Есен/Зима 2013 в Южна Корея.
 

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.