Следва

Какво ново: затваря и Sies Marjan

Новобранец заменя Клеър Уайт Келър в Givenchy

Съдбата на Givenchy вече е в нови ръце.

All fashion преди 3 години

Клеър Уайт Келър

През последните два месеца случващото се около френската къща е повод за разговор и множество спекулации, именно заради внезапното прекъсване на работата на Клеър Уайт Келър. Дизайнерката издържа на поста едва три години, след като договорът й изтече без да бъде преподписан, а като причина, без гласно потвърждение от Givenchy, се изтъкват неоправдани очаквания по отношение на ръст при печалбите.

Матю Уилямс

Вчера обаче стана ясно името на новия наследник на престижната титла креативен директор за Givenchy - Матю Уилямс. Младият дизайнер бързо набира популярност със своя луксозен street-wear бранд 1017 ALYX 9SM, ориентиран по-скоро около мъжката мода, който представя своите колекции по време на мъжката модна седмица в Париж.

ALYX обаче не е първият голям пробив за 34-годишния дизайнер - през 2010 г. той основава, съвместно с Върджил Абло и Херън Престън, друг бранд за улична мода - Been Trill, който въпреки много добрия успех, спира да съществува няколко години по-късно, защото създателите му се разделят, търсейки индивидуална слава.

ALYX Пролет/Лято 2020

Американският дизайнер стартира собствения си бранд през 2015-та, кръщавайки го на по-голямата си дъщеря, а успехът му е завиден - един от най-верните му фенове и също така най-добър приятел е самата Бела Хадид. Наскоро пък Уилямс осъществи колаборация с Moncler Genius и Ким Джоунс за Dior Men, а през 2016-та бе финалист в надпреварата LVMH Prize, чиято цел е да спонсорира млади и развиващи се брандове.

ALYX Пролет/Лято 2020

Естетиката на новоназначения дизайнер коренно се различава от тази на Келър, затова и не можем да скрием изненадата си от избора, но все пак се надяваме дръзкият ход да оправдае очакванията на LVMH.

Уилямс ще носи отговорност и за дамската, и за мъжката колекция на къщата, любопитен детайл, взимайки под внимание, че опитът му досега е почти основно с мъжка мода, а въпросът относно възраждането на кутюр линията все още остава неизяснен. В официалното изявление от Givenchy пък, дизайнерът споделя, че новата му работа е сбъдната мечта: "Уникалността на къщата и неостаряващата й аура неизменно я правят икона. Нетърпелив съм да започнем съвместната си работа с ателиетата и екипа, да навлезем в нова ера, базираща се на модерност."

ALYX Пролет/Лято 2020

More All fashion