Следва

Наоми, гола-голеничка за Вивиан Уестууд

А ти познаваш ли Nia Faye? Ако не, #RethinkFashion и чети

Be the influence(r) that can make you #Rethink

All fashion преди 4 години

Да имаш влияние върху хората, т.нар. influence, е особено приятно, когато посланието, което предаваш има смисъл, стойност и провокира процеса на мислене. Много се говори напоследък за еко мода, fur-free, у нас се работи усилено по този казус, за #RethinkFashion движението като цяло. По темата днес разговаряме с Ния Коцева а.k.а @nia.faye, която ни споделя своята философия и как допринася за каузата.



Ния
е маркетолог и предприемач с интерес към иновативни проекти. Управител и съосновател на първата агенция за инфлуенсър маркетинг в България, INFLUENCER.BG, и един от водещите на подкаст за лайфстайл и човешки взаимоотношения, The MINT Podcast. В свободното си време се изявява като DJ и участва в организирането на готини алтернативни партита в дуото INPOSSIBLE.

Останалото четем в редовете по-долу: 



VIew Sofia: #RethinkFashion. Какъв е твоят начин да предадеш посланието?
Ния:
Живеем във време, в което от свръх консумация преминаваме към оценка на стойностното. Неизбежно е, колелото винаги се върти. Това ни предизвиква да оценим всичко, което има по-висока единична себестойност за нас. По-добре по-малко и качествени, отколкото много и незначителни: хора, преживявания, срещи, вещи, информация, проекти и др. В този аспект влиза и модата. Хубавото на активното време, в което сме е, че тенденциите се сменят бързо, повтарят се, преплитат се и се пресъздават. Ако ти имаш в гардероба си качествено изработени дрехи с вечен дизайн, то те могат да бъдат репликирани във всеки един стил и сезон. Не е нужно да имаш по много от всичко, а по малко от най-хубавото и най-нужното.



V.S.: Колко често пазаруваш? Откъде?
Н.:
Пазарувам дрехи, обувки и аксесоари рядко и със стратегия. Част от семейството ми е в Лондон и прекарвам там време два-три пъти в годината. Обикновено пазарувам дрехите си от там и наведнъж, като наблягам на по-висококачествени материи с версатилни дизайни, които ще издържат дълго на употреба и ще са модерни, независимо от тенденциите. Аз съм от хората, които не обичат да пазаруват и да губят времето си по магазини, затова ми е важно да съм организирана стратегически и да го правя рядко.



V.S.: Едно изречение за личния ти стила?
Н.: Стилът ми е женствен, разнообразен и на моменти експериментаторски. Това може да опише мен много точно.

V.S.: Какво купуваш най-често?
Н.:
Има няколко неща, на които трудно отказвам - хубав чифт дънки, интересни и необичайни обувки, чанти с по-нестандартен дизайн. Напоследък съм много фокусирана върху различни костюми, елегантни и неофициални, които прилагам на работа и в ежедневието си.



V.S.: "Имам нужда от това" ли е водещото ти условие, когато пазаруваш?
Н.:
Преди да пазарувам отделям много време на анализ на тенденции, какво е по магазините и какво ми се носи в момента. Обикновено разглеждам магазините, които ми харесват и взимам решение, базирано на: 1) от какво имам нужда; 2) какво ми харесва; 3) какво ще нося продължително време. Чак след това взимам решение за покупките и рядко правя спонтанни и емоционални такива.



V.S.: Предпочитани марки?
Н.:
От няколко години пазарувам активно от брандове като COS и &Other Stories и по-голямата част от гардероба ми е съставен от техни дизайни, включително аксесоари и обувки. Понякога пазарувам и от Massimo Dutti. Харесват ми изчистените и алтернативни дизайни, както и качествените материи. Обичам да вляза в един магазин и да намеря всичко, от което имам нужда, обикновено в готови сетове.

V.S.: Нещото, което не подозираме, че ще открием в гардероба ти?
Н.:
Аз пускам музика и много обичам да имам аутфити, които са специално за това. Притежавам абсурдни тоалети като блузи с бутафорни мрежести ръкави, сребърни клинове на пайети и аксесоари за коса.



V.S.: Дизайнер, който следиш?
Н.:
Имам любим български дизайнер на бижута и това е Даяна Казакова. Следя отблизо работата на Даяна от самото начало и съм впечатлена от дълбокия смисъл и анализ на всяко едно бижу, което тя създава. Изключителен фен съм на пръстените, един от които нося абсолютно всеки ден от вече 4 години.

V.S.: Какво ти събра очите последно?
Н.:
Идеята, че дънките с ниска талия се връщат на мода. Това не бива да се случва. Ни-ко-га.

V.S.: Последно какво си подари?
Н.:
Страхотни ботуши от INCH2. Брандът е изключително специален, обувките са ръчно изработени и издържат на трудния и мръсен живот по улиците в София.

V.S.: А на някого другиго?
Н.:
На любимите ми хора подарявам книги. Няма по-ценен подарък от това.

V.S.: Вещ ли е най-ценното ти притежание?
Н.:
Ако анализираме въпросът, то човек би могъл да "притежава" само вещи, всичко останало има в живота си за неопределен период от време и на база грижите и вниманието, които полага. Най-ценното в моя живот е желанието да създавам, семейството и приятелите ми, партньорът ми и котката Обри. Всичко друго е преходно.

V.S.: А полагаме ли същите грижи за дрехите си, както за себе си, и в какво се състоят твоите?
Н.:
Миналата година преживях магията на Мари Кондо с подреждането и това въведе наистина голяма промяна в живота ми вкъщи и отношението към вещите. Спрямо нейната теория, грижите за вещите са отражение на грижите към нас. Аз съм изключително ориентирана в това да се грижа за себе си във всички аспекти. Дрехите ми не са изключение - обичам те да са видими, на закачалки, а не сгънати в шкафове. Винаги подредени, по цвят и вид.

V.S.: Кого виждаш като най-голям прокламатор на устойчивата мода?
Н.:
Най-големият прокламатор следва да сме ние самите с всички малки действия и решения, които предприемаме на дневна база. За много хора е привлекателна идеята да пазаруват често и по много дрехи на ниска стойност, но реалността е, че тези дрехи им служат само няколко пъти до бързото им износване и захабяване. От друга страна, пазаруването на по-скъпи дрехи с висококачествени материи и дългосрочната им употреба не само помага на природата, но се отразява и позитивно на бюджетите ни във времето.

V.S.: Вдъхнови ни с цитат (ала заглавията в podcast-a ви).
Н.:
Заглавията в подкаста ни са доста алтернативни, но ще дам нещичко от мен, което съм казвала и там - грижете се за вашето емоционално и психическо здраве, за да можете да бъдете социално адекватни хора и да направите живота на тези около вас по-лесен и хубав .

Благодарим ти, Ния! 


#RethinkFashion

Що се отнася до красивите продобивки, независимо дали са съвсем нови, или вече обичани в дълъг период от време, те се нуждаят от правилен подход и умна грижа, ако желаем да запазят техния живот и най-добър вид за дълго време.

Тук на помощ идват различните продукти от гамата Perwoll  - оптимално решение на иначе трудната задача. Специалните им формули се грижат за тъканите в зависимост от спецификата, подсилват влакната и увеличават яркостта на цветовете, за да изглеждат дрехите ни нови за по-дълго.



А ти познаваш ли Blagichka Zero Waste? Ако не, #RethinkFashion и чети


А ти познаваш ли Виолета К.? Ако не, #RethinkFashion и чети


А ти познаваш ли Никола В.? Ако не, #RethinkFashion и чети

More All fashion