Следва

Trend to discuss – Tенискaта на бандата!!!

SFW: Най-интересното от Седмицата на модата в Сеул, пролет-лято 2016

Сеул има все по-съществена роля на световната модна сцена и мистър Лагрефелд ясно заяви това пред света...

All fashion преди 8 години

Сеул има все по-съществена роля на световната модна сцена и мистър Лагрефелд ясно заяви това пред света, представяйки круиз колекцията на Chanel именно в Южна Корея през май миналата година. Тогава залата едва побира всички звездни фигури на модния свят, които присъстват на събитието. Но Южна Корея не е интересна просто като голям пазар, който утвърдените западни модни къщи се опитват да обхванат. Тамошната мода има какво да даде на света и все повече се превръща от underground сензация до глобално признат лидер за случващото се в бранша.

През изминалия Seоul Fashion Week са представени колекциите за пролет-лято 2016 на 41 бранда. Посетителите на събитието са над 40, 000 и вече разгледахме най-интересното от техния стил, че даже взехме и уроци.

Представихме и младите корейски марки, които заслужават внимание, в контекста на basic, ежедневен стил. И след този подробен поглед на корейската мода от всичките й ъгли по повод отминалата Седмица на модата, остава най-важният въпрос оттам. А именно - какво се случи по самите подиуми? Кои са големите дизайнери от там, които трябва да бъдат проследени, както тази, така и през идните години?



Те определено заслужават внимание, защото, изглежда, именно корейски имена могат да се определят като основни дизайнери на целия азиатски пазар. И двамата финалисти от Азия в надпреварата за наградата Woolmark, посветена на откриването на бъдещи световни “it” дизайнери, са от Южна Корея. Счита се, че имена като Карл Лагерфелд и Ив Сен Лоран са били забелязани именно след като спечелват тази награда, отредена им от жури, включващо Юбер де Живанши и Пиер Балмен. Въпросните номинирани от Южна Корея са Munsoo Kwon за мъжка мода и дизайнерите Jinwoo Choi и Yeonjoo Koo с марката J Koo за дамска. И двете марки са редовни участници в досегашните модни седмици в Сеул, 12 на брой. Освен тях има още имена, които вече пълнят редовете си със сериозен брой световни модни критици, редактори, блогъри, клиенти: YZ Song и лейбълът му S=YZ, Lee Suk Tae и Kaal E. Suktae, Jae Hyun Kim и Lucky Chouette, Tae Yong и Beyond Closet. Показваме някои от по-интересните визии в техните и други колекции, представени в Сеул, макар че безспорно всичко в тази мода е интересно. А тя е ексцентрична, но не в прекаления смисъл. Изглежда актуална, на място. Присъстват традиционни елементи, но обменът със запада ясно личи.

Гледаме обобщено цялата седмица в галерията горе>>
 

More All fashion