"Жената днес" на 70!

Такъв юбилей заслужава най-доброто пространство за празнуване - затова и списание "Жената днес" избра VIVACOM Art Hall, за да разкаже...

Такъв юбилей заслужава най-доброто пространство за празнуване - затова и списание "Жената днес" избра VIVACOM Art Hall, за да разкаже за своите 70 години история в снимки. Специален коктейл по случай празника събра редица популярни личности - Маргарита Хранова, Ваня Цветкова, Мария Гроздева, Елена Йончева и още много.
До 8 ноември изложбата „Жената днес" на 70, връстница на всички поколения" ще представи своеобразна автобиография на емблематичното българско списание, най-старата оцеляла печатна медия в България след в. „Труд". Култови корици от 1945 г. до днес са изложени в галерията на ул. „Гурко" № 4.

"Жената днес" излиза без прекъсване от октомври 1945 г. до ден-днешен. В своя пик през 60-те, 70-те и 80-те години се печата в смайващия тираж от 500 000 бройки на български и още 150 000 на руски. Можело е да печата и 1 милион, ако тиражът му не е съзнателно ограничаван заради лимита на хартия, определян по онова време централно. Списанието е било втората печатна медия у нас по тираж и влияние след „Работническо дело". Родено година след идването на власт на ОФ, изданието трябвало да се казва „Отечественофронтовка". В последния момент го прекръстват на "Жената днес" – заглавие, останало като една от най-устойчивите марки на съвремието ни.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.