Следва

Б като Библия, Б като Блог - Световните блогъри в Balmain x H&M

Кой кой е в модата днес - Patrizia Pepe

Италианската модна приказка Patrizia Pepe се ражда в недалечната 1993 г. и, както настроението предполага,...

All fashion преди 8 години

*Патриция Бамби и Клаудио Ореа

Италианската модна приказка Patrizia Pepe се ражда в недалечната 1993 г. и, понякога по настроение, понякога по други причини, планът за развитие излиза неведнъж от предварително начертаните граници, за да достигне до днешната си завършена форма, позната в цял свят.

Главните герои, Патриция Бамби и Клаудио Ореа, се запознават в гимназията, за да разберат почти мигновено, че са един за друг. Те са заедно в живота, но всеки тръгва по отделен професионален път - Патриция се занимава със счетоводство по прагматични причини, а Клаудио е собственик на малката компания Tessilform Srl., съсредоточена в производството на изкуствена кожа. Нежната половинка от младото семейство никога не е крила любовта си към рисуването и пазаруването, но не се е замисляла как тази й страст може да я отведе до реална професионална кариера. Затова и първоначално залага на сигурния път, докато един ден споделеният между двамата усет за бизнес и непрестанният стремеж към експеримент ги тласкат към решителната и много рискова крачка на създаването на кежуал и секси градска линия. Годината е 1989, конкуренцията е жестока, но всеотдайността и желанието за успех, както всеки друг път, се отплащат и тук.

Окончателният образ на Patrizia Pepe, такава, каквато я познаваме днес, се ражда през 1993-та и е изцяло повлиян от личния стил на Бамби. Брандът, откликващ на нуждите на съвременната жена, се развива скоростно, а днес заема водещи позиции на модните италиански и световни пазари. Марката не се ограничава единствено до дамска линия - мъжката съществува от 2005 г. насам, Junior Girl от 2007-ма, а най-новата придобивка на италианското семейство е младежката линия Loiza by Patrizia Pepe от 2009 година.


Пролет/Лято 2013

Ето какво споделя самата Патриция за дрехите: "Моите колекции са прецизно минималистично изявление за всеки, който намира удоволствие в детайла и добрата изработка. Заела съм се с нелеката задача да задоволя желанието на жената да бъде женствена и елегантна по всяко едно време на деня, но без да се лишава от удобство и оригиналност. Обличам жената, която застава зад модерното, която следи тенденциите, но не се оставя да бъде манипулирана от тях; тя не се притеснява да бъде наблюдавана, но само ако е заради нейната елегантност и женственост. Таргетът на Patrizia Pepe е любопитната и креативна градска жена, която забелязва особеностите с нашите визии."


Пролет/Лято 2014

Patrizia Pepe не е просто моден бранд, а начин на живот. Създателите й визират страстта като водеща сила и вдъхновение: страст към динамиката, изкуството, музиката и пътуванията. Качеството е закодирано в ДНК-то на Pepe и затова по-голямата част от производството е съсредоточена в Италия и част от съседните южни държави. Използват се само най-висококачествените платове, ръчно избродирани орнаменти и прецизни детайли, които допълнително допринасят за престижа на бранда.

Окъпана в топлите тонове на жълто, охра и оранжево, есенно-зимната колекция 2015 на бранда може да се определи с една дума - съблазън. Вдъхновението черпи сила от атмосферата и чувствеността на 70-те години и по-конкретно - иконичната снимка на Джими Хендрикс, показваща нагледно чистата енергия, която може да бъде породена единствено от добрата музика.

Детайли от тази емблематична ера се наблюдават във всеки един финиш на Patrizia Pepe есен-зима 2015: освободени емоции, електрически нюанси, флорални принтове и свобода на духа. Освен ярките синьо, оранжево и лилаво, наблюдаваме и по-нежни тонове като розово, крем, беж, бяло и зелено.



Силуетите на дрехите също говорят откровено за "Златната ера" на рока - рокля тип молив, мини дължини на полите, разкроени панталони с висока талия. 70-тарските силуети се редуват с типичните за бранда, акцентиращи върху контраст на обемите, свободно падащи рокли, еко кожа в топли тонове, както и съпоставянето между мъжки и дамски внушения. Като акцент се наблюдават още пайети, камуфлажни мотиви, детайли, вдъхновени от униформите, шахматно каре и пепит.

Линията аксесоари за сезона също се завърта около рок течението. Тя е подплътена с внимание към кожените изделия, ярки тонове, метални шипове, брокат и луксозни материи като копринен хабутай, китайски креп и кашмир. А при обувките акцентите са само два, но категорични - квадратното връхче и чистите мимималистични линии.



Четете още: Кой кой е в модата днес: Karen Millen

More All fashion