Следва

Стил урок на седмицата: Modern Pearls

След 13 години: Том Форд замени Даян фон Фюрстенберг

Тринадесет години по-късно Даян фон Фюрстенберг вече не оглавява CFDA.

All fashion преди 5 години

Дизайнерката бе заменена не от кого да е, а именно от Том Форд, който се превърна в 11-ия ръководител на Американския съвет на модните дизайнери.


"Убеден съм, че бъдещето на американската мода е глобално и не е свързано само със САЩ", говори по повод новото си назначение дизайнерът.

Малко след новината за новото началство от съвета CFDA обявиха и модните дизайнери номинирани за годишните им награди. Брандън Максуел, Марк Джейкъбс, Кейт и Лаура Мълеви от Rodarte, Роузи Асулин или Сандър Лък от Sies Marjan могат да получат наградата за дизайн на дамско облекло. А в категорията за мъжки облекла са включени Майк Амири от Amiri, Върджил Абло за работа по личния си бранд Off-White, Кери Джийн Реймонд от Pyer Moss, Рик Оуенс и Том Браун.

Наградата за дизайн на аксесоари може да отиде при Върджил Абло, основателките на The Row Мери-Кейт и Ашли Олсън, Дженифър Фишър от Jennifer Fisher Jewelry, Табите Симънс или Телфар Клеменс.

Статуетките на CFDA Awards галата ще бъдат връчени от творческия директор на Alexander McQueen Сара Бъртън, Карин Ройтфелд, редактора на Vogue Лин Йегер и дизайнера Айлин Фишър.

More All fashion