Следва

Christmas present of the day: Нека бъде светлина! Точно на Коледа

Какво ново: Jonathan Saunders не издържа и фалира

Да, тежки времена за Jonathan Saunders, и то не от днес. Продажбите бавно, но непрестанно спадаха, а съвсем скоро стана ясно, че колекцията пролет/лято 2016 всъщност е последната за марката...

All fashion преди 8 години

Да, тежки времена за Jonathan Saunders, и то не от днес. Продажбите бавно, но непрестанно спадаха, а съвсем скоро стана ясно, че колекцията пролет/лято 2016 всъщност е последната за марката.

Миналата година Jonathan Saunders отбеляза своя 10-годишен юбилей, и наистина нищо не предвещаваше проблем - модните списания в един глас го нарекоха "най-успешният английски бранд на новото поколение". Но още през януари дизайнерът реши да се откаже от мъжкото ревю на Лондонската седмица на модата и просто презентира колекцията в шоу-рума, а през юли на марката се наложи да напусне дома си в The Trampery Fashion Incubator в Лондон (поради вдигнат до безпардонност наем), после да обяви спад в продажбите, и финално да оповести, че Джонатан Сандърс е взел решение да излезе от едноименния бранд по лични причини, и като следствие от това, да го закрие.

Вече е факт: повече няма Jonathan Saunders. "Не взех лесно това решение, и съм безкрайно благодарен на екипа си за упорития труд и верността", каза на прощаване дизайнерът.

Кратка предистория на този тъжен финал:

- през 2012-та Джонатан прибра наградата от 200 хиляди лири на Британския моден съвет за най-добър млад дизайнер.

- през 2010-та му се радвахме.

- точно както и през 2013-та.

- и през 2015-та.

До днес.

More All fashion