Следва

Клара и аз! Или как две момичета да освежим апартамента в почивните дни!

Face to face... с Джоана от Area 51

Куест стаи, mind rooms, стаи със загадки и още много такива пространства се появиха в града. Наскоро обаче се появи първата екшън стая...

All About Life преди 8 години

Куест стаи, mind rooms, стаи със загадки и още много такива пространства се появиха в града. Наскоро обаче се появи първата екшън стая. В нея освен логика има и действие, което вдига адреналина и те кара да се смееш. И то много. След като си се уплашил.

Посетихме я малко повече от месец след отварянето й и се впечатлихме не само от нея, но и от човека, който стои зад идеята. Тя е доста млада, рисува страхотно, за хоби. Но приказните й създания са оживели в екшън стая. След като успяхме да излезем за четиридесет минути, откраднахме още толкова на Джоана, за да ни разкаже малко повече за себе си и за това как се прави пространство като това. И какво е чувството да забавляваш хората.

Представяме ви Джоана и Area 51



V.S. Как дойде идеята?
Д.: От дете искам да се занимавам с декори, специални ефекти и други. Иначе по принцип съм студент по социология. Макар че това ми помогна доста в развиването на самата идея и познанието за това, какво търсят хората и как да им се предотстави.

V.S. Кои са най-честите посетители в Area 51?
Д.: По принцип най-голямата част са хора, запалени по тази тематика. Хора, които обичат куест стаи, също много геймъри.

V.S. Каква е разликата с видео игра например?
Д.: Ами, по постановка прилича на видео игра, но самата сетивна част, с това да се докоснеш до предметите, да се прицелиш с оръжие, изобщо да се докоснеш действително до всичко. И музиката, която се чува вътре е саундтрак от игра. Държах да е така, понеже музиката в такива игри има за цел да стимулира мисленето.

V.S. А може ли някой да излъже играта?
Д: За онези, които са доста технически грамоти не е трудно. Имахме такава група, която се сети как да заобиколи играта. Но е забавно, на тях им е интересно, че са успели да надхитрят играта.

V.S. Отказвате ли на някой да влезе?
Д.: По принцип рядко, но имаме доста резерви когато са деца. Изобщо лица под 18 без придружител не пускаме. Също и в общите условия е вписано хора, страдащи от различни заболявания, свързани с нервната система основно не трябва да влизат. И за всеки случай всеки влязъл има застраховка, за да сме сигурни, че дори и някой нещо да си е премълчал, всичко ще е наред.

V.S. Какво се случва, ако някой не се сеща как да продължи?
Д.: Ами даваме насоки и подсказки, когато някой тъпче от известно време на едно място. Разбира се, не казваме направо, за да не развалим удоволствието от играта, но помагаме да се продължи.

V.S. Как разбираш, че на някой му е харесало?
Д.: Независимо какво казват като излязат, най-много си личи, докато са в самата стая. Ако се смеят и се шегуват си личи, че им харесва.

V.S. Би ли вдигнала нивото на трудност в стаята? Или да промениш загадките?
Д.: Засега не. По-натам, може би, когато хората свикнат.

V.S. А кои са най-странните хора, които са идвали?
Д.: Ами имаше някои, които идваха, за да критикуват. Има такива хора, чиято цел е да обиколят всички стаи без значение от тематиката и просто критикуват. Но имаше положителни отзиви накрая. Имахме и запитване за ергенско парти наскоро...

V.S. Колко време и усилията на колко души отне създаването на тази екшън стая?
Д.: Няколко месеца, само аз и Петър сме я правили. С много желание. Имах представа отпреди как изглеждат подобни пространства и знаех как бих искала да изглежда това, което ще направя. Това е най-голямото удоволствие накрая, да знаеш, че това, което стои пред теб е твой продукт. Вътре няма готово взети неща. Всяко е направено на ръка.

V.S. Какво правиш през останалото време, което не посвещаваш на стаята?
Д.:
Обичам да рисувам. Фантастични същества, неща, които сама си измислям. 




  


Area 51 се намира на ул. Клокотница 71
Тел. за контакти: 088 6666 633 

More from View Sofia

От този петък влизаме в играта с Райън Рейнолдс и "Свободен играч"

Movies & TV преди 2 години

Гай (Райън Рейнолдс) е банков служител, който води обикновен живот. Той излъчва позитивност и весел оптимизъм и е винаги готов за чаша добро кафе. Също като най-добрия си приятел Бъди (Лил Рел Хауъри), Гай е влюбен в живота, но всичко това се променя, когато открива, че всъщност е второстепенен герой в изпълнената с насилие видео игра „Свободен град“.

Говори ми за ЛЮБОВ, Радо Илиев, на "Екшън" режисьорът

Love преди 4 години

Нали вече не ви е странно как всяка година след месец януари идва февруари, а ние, специално за вас, вече за пети път "го крадем" (и ни е много гот от това плячкосване!) и правим подвластен на чувствата, страстта и любовта! Да, на тази луда, луда Любов! Ще говорим за Любов, и още как! Няма да спираме скоро! Ще Я гоним, търсим, крадем, целуваме, разобличаваме, осуетяваяме, сграбчваме, освобождаваме, прегръщаме, ако се налага - ще ѝ разкъсваме дрехите, дори! И Тя, също като близката си роднина Истината, е още по-красива, разгорещена и сексапилна, когато е гола.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.