Следва

Помощ: Умеем ли да обичаме...

Клара и аз! Или как две момичета да освежим апартамента в почивните дни!

Времето за ремонти и пребоядисване стремглаво наближава и когато то дойде, трябва да сме подготвени с всички детайли около пролетния ремонт...

All About Life преди 8 години

Времето за ремонти и пребоядисване стремглаво наближава и когато то дойде, трябва да сме подготвени с всички детайли около пролетния ремонт. Защото планирането на цветове, литри, бюджет и така нататък отнема немалко време и има нужда от внимание. Ако пък сме решили да преобразим само една малка част от апартамента и вече знаем какво искаме, но рядко ни остава време, за да се захванем, идващите почивни дни в началото на март са точното време да свършим това. Преди да започнем обаче, е добре да се запознаем с няколкото базови неща, които ще ни помогнат да свършим работата чудесно и да останем повече от доволни и то за дълго.

Боядисването на целия апартамент може да го превърне от най-обикновено жилище във вдъхновяващ, красив и  уютен дом! Освен това може в пъти да повиши стойността му в случай, че се търси купувач за него. За да се случи тази задачка по най-добрия начин, има нужда от визия, размах и много качествени бои. След като прегледахме пазара под лупа, се радваме да ви представим и препоръчаме най-добрите бои, които открихме, а именно Клара!

По шведски безкомпромисни, в производството на продуктите KLARA са вложени модерни технологии и висококачествени суровини, така че да предложат екологични продукти с отлично качество на достъпни цени. Освен качеството, Клара предлагат и голямо разнообразие от продукти - бои за вътрешна и външна употреба, за дърво и метал, за фасадни повърхности, алкиден лак и импрегнант за дърво, водоразтворим силикатен импрегниращ грунд, както и безкрайно разнообразие от цветове, с помощта на които всяка стая ще засияе. Намираме високо качествените шведски бои Клара във всички магазини на Mr. Bricolage, Praktiker и Masterhaus и ни остава само да задействаме личните си визия и размах, но ние ги умеем тези неща, нали?!

Действаме така:

Изграждаме си визия за пространството.

Обикаляйки къщата, записваме идеите си за цветове, като имаме предвид достъпа на слънчева светлина, разположението на прозорците, отблясъка, дограмата и первазите. Светлите цветове пасват навсякъде, но тъмните изискват стаи с много прозорци и естествена светлина. Дори и да мечтаем за стая в приятния тъмносин цвят, ако тя не е добре осветена, този цвят ще бъде огромна грешка. А ако подготвяме апартамента за продаване или даване под наем, най-добре е да се придържаме към неутрални цветове, които лесно могат да паснат на всеки вкус и всякакви мебели.

Ако сме навътре с някоя програма за визуализация и обратка на изображения, правим няколко снимки на стаите и изпробваме различните цветове, докато намерим най-подходящите. Това ще ни даде много по-реална представа за това как ще изглежда стаята и ще помогне на всички участници в избора да вземат решение.

А ако живеем сами и искаме да го направим така, че да ни е уютно на нас, развихряме се! Харесва ни някой цвят - боядисваме в него. Ако после не ни хареса - сменяме! Обичаме да рисуваме - стената може да бъде перфектно платно. Просто се оставяме да бъдем смели. Това е нашето място и само ние трябва да си го харесваме. И евентуално приятелите...



Допълващи се цветове изглеждат много добре, когато свързани стаи се отворят една към друга - може да опитаме с два нюанса на един и същи цвят, получава се чудесен ефект. А когато между стаите има бариера (врата), може да се експериментира с по-смели контрасти.

Много внимателно трябва да помислим за нивото на бляскавост на боята. Лъщящите гланцови бои са лесни за почистване, но ще накарат всеки малък недостатък на стената да изпъкне. Матираната боя ще помогне да се прикрият дефектите по стените, но може да бъде много трудна за почистване. Като цяло най-добре е да се използват по-лъскави бои там, където има много пара и се готви, като банята и кухнята, както и за местата с много движение, като антрето. Матираните бои са перфектни за големи стени и тавани. Добре е да се консултираме и с хората, които ни продават боята и/или с майстор.

Много е важно да постигнем съгласие с хората, с които живеем.

Правим едно много разумно предположение.

Изчисляваме площта, която ще трябва да покрием с боя. Измерваме височината и дължината на всяка стена, след което ги умножаваме. Водим си точни записки, така че и ние, и другите, които се интересуват от тези мерки, да могат да ги разчетат и използват. Например “Хол, източна стена - 15 кв.м.”. И не забравяме да извадим площта на прозорците и вратите. Добре е да добавим малко отгоре, за да сме сигурни, че боята ще ни стигне. Имаме предвид, че различните видове боя имат различна плътност, така че с някои ще можем да покрием стената с един слой, а с други ще трябва да повторим.

Планираме бюджета.

Разходите могат да варират много в зависимост от качеството и марката на боята. Затова е добре да направим основно проучване на няколко марки за цените на различните видове бои, които ни интересуват; цените на четки, валяци, ленти, с които ще покрием первазите и дограмата, за да не ги изцапаме, и т.н. Добре е да имаме предвид, че евтините бои може да ни излязат по-скъпо от скъпите, защото покривността им е по-ниска и трябва да нанесем няколко слоя, така че препоръчваме и тук да се посъветвате от специалист (продавач-консултант или майстор). Специално за избора на боя обаче може спокойно да си отдъхнете, защото ние направихме това проучване вместо вас и ви препоръчваме страхотните бои Клара, чийто слогън неслучайно е "Шведско качество! Висока покривност. Висока издръжливост."

Важно е на финала да помислим добре и за времето, което реално ни е необходимо, за да се случи това чудесно преобразяване, като не забравяме покриването или (по-добре) местенето на мебелите, подготовката на стените, необходимите почивки, и пренареждането, след като всичко е готово. Много е важно да проветряваме помещението, за да може стените да изсъхнат възможно най-бързо, а и въздухът да бъде свеж.

А най-важното е накрая да се почерпим за добре свършената работа! За нас си е, да ни радва!
 


Горещо ви препоръчваме боите Клара! Те са шведски бои за декориране на дома с безкомпромисно качество и на достъпни цени. В производството им са вложени модерни технологии и висококачествени суровини, за да предложат екологични продукти с отлично качество. В асортимента им намираме разнообразие от бои за вътрешна и външна употреба, подходящи за различни повърхности. За повече информация и професионални съвети за най-добрия избор за освежаването на дома ги намираме тук.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.