Следва

The shirt-dress

Мъжката Prada, теория на елегантността

FALL 2020 MENSWEAR

Runway преди 4 години

"Не героични, а герои... Искам да излъча надежда, че ако в този хаотичен свят умееш да вършиш работата си добре, притежаваш интелект и култура, това вече е нещо... Надежда, която връща уважението към работата, към усилията, към изтощението от работа, към трудното." С тази сложна формулировка Миуча Прада пояснява идеята си зад новото мъжко предложение за Есента на 2020.

Колекцията е насочена към това не колко объркана е действителността ни, а колко много я усложняваме самите ние. Дизайнерката не се разгранича от темите на злободневието ни най малко - сексуална флуидност, любов, мир, война... в lineup-а има всичко.

В посока на дизайните, италианката обръща внимание на утвърдената Prada стилистика с основен акцент върху функционалните дрехи и изискания тейлъринг с ноншалантен привкус.

На фона на класическия и неутрален в цветовата си гама прочит, колекцията намира връзка с Ар Нуво стилистиката, майсторски интерпретирана в присъствието на многоцветната палитра-акцент, както и щамповани десени и графики, разгледани или много детайлно, или като цели силуети.


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Acne Studios, смелост за носене

Runway преди 1 ден

Кожата и денимът са двата стълба, върху които Acne Studios се основава (и се чувства страхотно) от основаването си в края на 90-те години. Но вчерашното шоу е ясно потвърждение, че марката има какво да надгради. 

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 3 дни

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.