Следва

Грейс Кодингтън вече не креативен директор на американския Vogue

Dare U - The Tomboy Style. Или като момчетата!

В последно време андрогинното излъчване се превръща в тенденция, все по-масова, заради неговата специфична...

All fashion преди 8 години

В последно време андрогинното излъчване се превръща в тенденция, все по-масова, заради неговата специфична привлекателност. Андрей Пейч официално стана жена, а транс моделите дефилират за най-големите имена от подиума, без това да шокира някого. Да, има мъже, за които е по-добре да бъдат жени и обществото сякаш все по-леко приема този факт. Но жени да бъдат мъже?! С това сякаш се изчерпва и последната капчица обществена толерантност. А може би просто не са свикнали. Защото след още 10-тина години ще говорим за това с равен тон, без да правим съмнителни намеци и хвърляме подозрителни погледи. Защото е обидно.

Обаче сега няма да нищим тази социално-наболяла тема. Естетиката на мъжествено изглеждащи жени не е от вчера, пък и в последните няколко години отново се усеща силен подем. ТОМБОЙ, La Garçonne, Butch, Ladette, Gamine, Spitfire, Hoyden, Мъжкарана… Което и наименование да потърсим, ще ни излезе жена, за която по подразбиране бихме казали, че е хомосексуална. Което невинаги е вярно. Именно тези жени мъжкарани обаче създадоха новата вълна томбой-гърлс – Пинк, Руби Роуз, Кара Делевин, Агнес Дейн, Елън Дедженерис и така нататък.

Какво е Томбой всъщност? Жена, занимаваща се с дейности, нарочени за мъжки, жена с мъжествено поведение и такава, която обича удобството и простора на мъжките дрехи. Именно тук се спираме. Имаме какво да научим. Как да носим мъжките дрехи по правилния начин! Как да комбинираме сакото от туид с правилните панталони и коя точно пикси прическа е за нас. Има томбой момичета, които залагат на лек стрийт аутфит, има и други, които вдигат летвата високо, бидейки неотразими, абсолютно уверени в себе си и естествено – облечени без грешка.

Ана Химено Бругада
е точно от втория тип. Олицетворява висок стил, оформен с години работа в модата, непогрешим усет за комбинации на цветове, материи и кройки. Любимка на Томи Тон, тя живее в Милано и е моден консултант.












В нашия топ 3 на на уникалните Томбой жени влиза и Фран Лебовиц. Гениалната авторка несъмнено е известна със своята любов към добрите бели ризи, дънките Levi’s и каубойските ботуши. Стилът ѝ е страхотен, защото тя си го е измислила и само тя може да го носи по този неповторим начин. Една дреха наистина ти става, само ако е специално направена за теб! Това е цитатът, от който си правим много внимателни изводи преди следващия ентусиазиран шопинг.









Номер 3 е Елън Дедженерис
ТВ водещата е истински вдъхновител на томбой-аутфитите, както можем да забележим – най-често срещаната комбинация от риза, блейзър, дънки и равни подметки на обувките е ключова. Елън го прави много елегантно. Не забравяме и късата пикси прическа, изрусена, разбира се. Както и металният часовник, ненатрапчив и съвсем на място. Единствената декорация, която си е позволила е венчалната халка, символ на любовта ѝ с Порша де Роси.







И въпреки че харесваме много тези характерни жени, стилът им е строго индивидуален и труден за интерпретиране. Затова утре, в продължението на tomboy темата, ще покажем примери от улицата как мъжкият гардероб може да се превърне в съкровищница за лесни и елегатни решения.

Точно като момчетата или не съвсем, бихте ли се осмелили да заложите на мъжките ансамбли, питаме тази седмица в Dare U? Дайте един глас в анкетата долу.
 

Анкета

И така, смеете ли, момичета?

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.