Следва

Всички носят: Полото – новото секси деколте

Седмица на модата Берлин есен/зима 2016: най-интересното от подиума. Част 2

Завършваме този обзор на берлинската седмица с още...

All fashion преди 8 години

Продължаваме с втората част на най-доброто от седмицата на модата в Берлин. Германската столица се оказва плодородна почва за нови таланти и затова не спираме да следим отблизо колекциите през всеки нов сезон. Ако сте пропуснали първата част, ще я намерите ето тук.

MARINA HOERMANSEDER













Запомнете това име, защото е много вероятно скоро да я видите по подиумите в Париж. Родом от Виена, живее и работи в Берлин, където завършва моден дизайн, Марина Хьорманседер единодушно бе избрана за хайлайта на това издание на Седмицата, а дефилето ѝ бе едно от най-очакваните и обсъждани събития.

Специалитетът на Марина е кожата, запазената ѝ марка – каишка с катарама. Звездата на австрийката изгря през 2014 година, когато накара всички да заговорят за нейните ръчно изработени, наподобяващи броня кожени корсети и рокли. Идеята за тях идва след стаж при Маккуин, а вдъхновение черпи от ортопедичните корсети използвани през 17 век и садо-мазо културата.

След като спечели вниманието на звездите – нейните творенията са носени на сцената от FKA twigs и Lady Gaga – сега Марина се стреми да наложи името си на по-широкия пазар. За тази цел в новата колекция тя обръща особено внимание на аксесоарите под формата на чанти и бижута. Акцентът е изместен върху по-комерсиални, приложими в ежедневието дрехи, които благодарение на кожените елементи остават разпознавам продукт на марката Марина Хьорманседер.

XAVI REYES







Младият испанец обикновено представя колекциите си в Мадрид, а сега бе поканен като специален гост на берлинската седмица. Това си участие той заслужи след като успя да спечели първото място в конкурса Mercedes-Benz Fashion Talent Award. На подиума видяхме колекция, доминирана от райета и графични елементи, която носи изключително летен заряд, но може би това се дължи на мекия климат в родната на Рейес Испания.

PERRET SCHAAD









Дизайнерското дуо Перет Шаад имат трайно присъствие в Берлин. Типични за тях са минималистичен дизайн и рафинирани, елегантни силуети, на които остават верни и този сезон. Вдъхновение за новата си колекция намират в цветовете и настроението на есенния град.

AUGUSTIN TEBOUL











Следим работата на Аугустин Тебул още откакто спечелиха конкурса за млади дизайнери на берлинския сенат през 2011 година.

От самото начало работата им се движи на ръба между прет-а-порте и висша мода и е продукт на дълги часове ръчен труд. Аугустин Тебул комбинират кожа с тюл, мрежести плетива, филигранна дантела на една кука и апликации с мъниста. Ако до сега колекциите им бяха единствено и само в черно, то през този сезон за първи път няколко цветни нюанса намират място в монохромния им свят.

VLADIMIR KARALEEV



Вече представихме новата колекция на Владимир Каралеев в подробен репортаж. Не крием, че сме пристрастни, когато говорим за работата на един от най-успешните ни дизайнери зад граница. Но по-важен е фактът, че възторгът ни се споделя и от модните експерти извън България – потвърждават го редица публикации в издания като Vogue, i-D и Interview. Вижте видеото от колекция есен/зима 2016.



WILLIAM FAN













Завършваме този обзор на берлинската седмица с още един млад талант, Уилям Фан. Германецът черпи вдъхновение от азиатските си корени и умело използва традиционни елементи като пискюли и ресни, за да разчупи класическите силуети.
 
Седмица на модата Берлин есен/зима 2016: най-интересното от подиума. Част 1

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.