Следва

Четиво в четвъртък: "Обича ме, не те обича" - разкази, посветени на любовта

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Когато не става с кино, става с мнооого кино. А какво по-точно? Завършекът на една хубава седимица, разбира сe...

Movies & TV преди 8 години

Когато не става с кино, става с мнооого кино. А какво по-точно? Завършекът на една хубава седмица, разбира се! Е, седмица имаме, краят й почти се вижда, остава само киното. А то идва с пълна сила още този петък с четири нови премиери на голям екран. Точно като обичаме! Затова се подготвяме още от днес с бърз трейлър преглед, след което остава само да дочакаме старта. 

Ще е петъчно, следработно, много киноманско и отпускащо... може би, ако не броим нашествието на зомбита, което ни очаква. 

"Гордост и предразсъдъци и зомбита" ("Pride and Prejudice and Zombies")

Актьорите: Сали Филипс, Суки Уотърхаус, Сам Дейли, Чарлс Данс, Лена Хийди, Лили Джеймс, Мат Смит, Дъглъс Буут, Джак Хюстън, Ема Гринуел

Режисьорът: Бър Стиърс

Сюжетът: В този модерен преразказ на класическата история на Джейн Остин, заплетените любовни отношения между влюбени от различни социални класи през XIX-ти век в Англия се изясняват по време на зловещо нашествие на зомбита.

Пленителната Елизабет Бенет (Лили Джеймс) е експерт по бойни изкуства и оръжия, а красивият мистър Дарси (Сам Райли) е безмилостен зомби убиец и олицетворение на предразсъдъците на висшата класа.

Атаките на зомбита стават все по-многобройни и се налага двамата млади да преглътнат гордостта си и да обединят сили на кървавото бойното поле, където армията немъртви трябва да бъде изтребена веднъж и завинаги.

Премиерата: 5 февруари (България)

"Часът на героите" ("The Finest Hours")

Актьорите: Крис Пайн, Кейси Афлек, Рейчъл Броснан, Холидей Грейнджър, Бен Фостър, Кайл Галнър, Ерик Бана

Режисьорът: Крейг Гилеспи

Сюжетът: Филмът е заснет в югоизточен Масачузетс и локации южно от Бостън, както и Кейп Код и Чатъм. В снимките са използвани истински спасителни лодки от 50-те години на миналия век, а за целите на продукцията е изграден резервоар с обем около 800,000 галона, който позволява на екипа по специалните ефекти да контролира вълните, вятъра, дъжда и снега.

„Часът на героите” е прослава на човешката воля като най-силното оръжие. “Това е една обикновена история за няколко души, които имат определена професия, която в този конкретен ден ги отвежда на най-опасното място,” споделя Крис Пайн. “Не са го направили за слава, просто са си вършели работата.” Кейси Афлек добавя, „Това е една истинска история за истински хора и на какво са способни те, и как спасяването на своя и чуждия живот им помага да разберат и оценят собствената си сила.”

Премиерата: 5 февруари (България)

"Ох, на дядо!" ("Dirty Grandpa")

Актьорите: Зак Ефрон, Джейсън Мантзукас, Адам Пали, Зоуи Дойч, Дермът Мълроуни, Обри Плаза, Джулиян Хоф, Робърт де Ниро, Мо Колинз

Режисьорът: Дан Мейзър

Сюжетът: Какво може да се обърка след едноседмично пътуване с дядо? Ами...всичко!
Точно преди сватбата си, Джейсън (Зак Ефрон) е подлъган да откара дядо си - бивш генерал - в слънчева Флорида, за да посрещне там "по мъжки" началото на пролетта.

На него му остава само седмица до сватбата с властната дъщеря на шефа му, от когото зависи да се издигне до съдружник. Но подтикнат от дядо си - цапнатия в устата Дик (Робърт Де Ниро), Джейсън се оказва на път към Дейтона Бийч...

Откриването на сезона там включва "опознаващи" партита, юмручни схватки по баровете и епична караоке-нощ. Докато Джейсън се притеснява за предстоящата сватба, Дик показва на внука си как да гребе с пълни шепи от живия живот.

Премиерата: 5 февруари (България)

"Робинзон Крузо" ("Robinson Crusoe")

Актьорите: анимация

Режисьорът: Венсан Кестелот

Сюжетът: а малък екзотичен остров живеят дружелюбният папагал Мак и приятелите му животни. И макар да са в същински рай, Мак не спира да мечтае за далечни земи, копнеейки да опознае света...

Една сутрин, след силна буря, той и другарите му откриват на брега чудато двукрако създание - Робинзон Крузо. Мак веднага вижда в него билета си за напускане на острова в търсене на непознати земи. Робинзон, от своя страна, бързо осъзнава, че единственият му начин да оцелее е с помощта на папагала и приятелите му.

В началото не му е лесно, тъй като животните не говорят "човешки" език, но постепенно всички заживяват заедно и в хармония - до деня, в който безгрижният им живот не бива обърнат с главата надолу от две диви котки, решили да завземат властта на острова. Между тях и приятелите се завързва люта битка. Скоро Робинзон и животните се убеждават, че най-силното им оръжие е... приятелството.

Премиерата: 5 февруари (България)

More Movies & TV

„Рипли“: 5 причини да гледаме трилъра с Андрю Скот и Дакота Фанинг

Movies & TV преди 8 часа

През април всички погледи (включително на нашата редакция) са насочени към новия сериал на Netflix "Рипли". И въпреки че историята, базирана на романа на Патриша Хайсмит за дребен мошеник, е позната на мнозина от филмовата адаптация от 1999 г. с участието на Мат Деймън, открихме пет причини (всъщност са доста повече) да загледаме нейния нов прочит. Предупреждение за спойлер: "Рипли" на Стивън Зейлиън е много пристрастяващ.