Следва

Бюти дневникът на жената с главно Ж. 24 часа с... Мария Илиева

ATODERM HUILE DE DOUCHE на BIODERMA. Любов от първото докосване

Вдъхновена от биологичните механизми на кожата да коригира неправилното си функциониране, BIODERMA...

Body преди 8 години

Вдъхновена от биологичните механизми на кожата да коригира неправилното си функциониране, BIODERMA създаде великолепен хигиенен режим, който може да осигури грижа и комфорт на всички типове кожа, дори и на най-деликатната. Внимание! Ще го заобичате от първата минута, прекарана с него! Името му е ATODERM HUILE DE DOUCHE

100% безопасната формула, съдържаща 1/3 овлажнители, възстановяващи запасите от липиди, и 2/3 нежни почистващи агенти, гали сетивата и насърчава употребата на продукта за много и продължителни животворни душове. Както подсказва името му, HUILE DE DOUCHE е хидратиращо душ олио, което може да се използва самостоятелно или като допълнение към някой от продуктите от гамата Atoderm. Предназначено за суха, много суха, раздразнена кожа, кожа, страдаща от сенилна ксероза или сухота, причинена от заобикалящата ги среда (вятър, студ, температурни промени), вълшебното „защитно олио“ предпазва всички типове суха кожа, нуждаещи се от грижа и комфорт.

Истината е, че всеки може да бъде засегнат от подобни на гореизброените проблеми. Сухотата на кожата е честа причина за консултации с дерматолог. Симптомите: кожата губи своята еластичност и мекота. Става сива, груба, опъната и причинява сърбеж. В следствие на това през последните 3 години броят на посещенията при специалист от хора с атопична кожа се е увеличил три пъти. 

Какво се случва всъщност? Кожата е обвивката на тялото, а кожната бариера, образувана благодарение на роговия слой, е нейният щит. Тя гарантира защитата ѝ и ѝ помага да остане хидратирана. При нормалната кожа тази бариера е в добро състояние и може успешно да изпълнява ролята си на "пазител" на правилния баланс на кожата. 



При сухата, раздразнена и атопична кожа тази бариера е нарушена. От една страна, тъй като тя вече не може напълно да регулира водното съдържание в епидермиса, позволява загуба на по-голямо количество вода в сравнение със здравата кожа. Тази увеличена трансепидермална загуба на вода (TEWL) причинява значителна сухота на кожата. От друга страна, тъй като вече не може да изпълнява ролята си на "пазител" от дразнителите и алергените, тя увеличава чувствителността на кожата, което причинява сърбеж и дискомфорт. 

HUILE DE DOUCHE се справя успешно с този дисбаланс. Тайната му е скрита в уникална формула, която осигурява дълготрайна хидратация за 24 часа. Кожата е интензивно подхранена и успокоена – моментално и трайно. Неговото pH от 5 до 5,5 е еквивалентно на това на кожата и се грижи за най-нежния епидермис.

За кого е предназначен този удивителният продукт?
“За всички” е краткият отговор на Лаборатории BIODERMA. 100% безопасната му формула, базирана само на 20 съставки – постижение в тази сфера – е толкова мека, че може да се нанася и на най-деликатните и чувствителни типове кожа - върху лице и тяло, възрастни, деца и бебета. Доказано при 28-дневен тест за хидратация на 11 доброволци, както и с 1-седмичен тест за употреба под дерматологичен и офталмологичен контрол на 19 други доброволци.



С глицерин, с растителни биолипиди (естери от кокос и слънчоглед), с витамин PP, който има свойството да увеличава синтеза на липиди, липсващи в променената кожна бариера, плюс нула консерванти, етоксилати, изкуствени оцветители, сулфати, сапун, парабени и плюс 1 знаков патент, френската дермокозметичната компания BIODERMA получава формулата на еликсира, наречен HUILE DE DOUCHE.

Знаковият патент е Skin Barrier Therapy®, който е идеален за третиране на раздразнена до атопична кожа. Той осигурява защита от бактериите, причиняващи раздразнението (Staphylococcus aureus), особено благодарение на Sucroester, който пречи на бактериите да се прикрепят към кожата.

Без повече сърбеж, кожата възвръща своя комфорт, чувства се мека и еластична още от първия душ или вана. Как да не се влюбиш в този HUILE DE DOUCHE!?
 
Препоръчителна цена: 17.90 лв.
 

More Body