Следва

Първо слънце, първи желания от Acne

Lanvin посочиха Бушра Жарар като новия им креативен директор

Както от вчера се мълви, известно е името на новия креативен директор на Lanvin. Постът на напусналия преди сезон...

All fashion преди 8 години

Както от вчера се мълви, Lanvin вече имат името на новия им креативен директор. Постът на напусналия преди сезон след 14-годишна работа за френската модна къща Албер Елбаз ще заеме Бушра Жарар. От 2010-та Жарар работи единствено над собствения си лейбъл, който от 2013-та насам е в списъка на Haute Couture седмицата в Париж. Преди това има опит в Balenciaga и Christian Lacroix като ръководител на дизайнерските екипи. Работата й се отличава с майсторска елегантност, изтънченост и любов към класическия костюм и спортните мотиви, затова и реакцията на модната индустрия в отговор на назначението й в Lanvin е, че е идеалният избор на модната къща.

Бушра Жарар ще е шеф и на двете линии - мъжката и дамската, а първата й колекция за френския луксозен бранд ще е Пролет/Лято 2017, която ще можем да видим през октомври.



"Голяма чест е именно аз да продължа Lanvin стила с много талантливия екип дизайнери.”, казва Жарар за своята нова работа. 

"Бушра е много талантлив дизайнер и фантазьор. Тя е очевидният избор на Lanvin", пък са думите на Микеле Хюбан, изпълнителен директор на Ланвен.
 

More All fashion