Следва

Как да изберем правилния крем за лице? Правила, хватки, тайни и уловки

Проклятието на градската Рапунцел, избегнато!

Как да я запазиш здрава и прекрасна...

Hair преди 8 години

Здравей, Рапунцел, точно теб очаквахме! Знаем колко много обичаш дългата си коса. Знаем как трепериш над дължината й, при всяка месечна поддръжка на връхчета. Но знаем и за проклятията на дългите коси, които са толкова упорити, че и ти, градската Рапунцел, понякога живееш в същински филм на ужасите.
Накъсване, изтощаване и загуба на блясък, цъфтежи... и мнооого, ама много време и пари, отделени за грижа и поддръжка.
Лошото е, че понякога това не е достатъчно, ако ти самата не си изградила някои простички правила и навици, които могат да спасят косата ти.

Не я мий твърде често
Премиването на косата я изтощава страшно много и не е никак полезно за нея. Освен това, ако твърде често правиш тази грешка, тя ще се омазнява по-бързо. Ако си създадеш навика да я миеш максимум три пъти в седмицата, тя няма да става мръсна толкова бързо. Ако пък имаш проблеми с омазняването, трябва да смениш шампоана с подходящ.

Като казахме подходящ шампоан...
Здрав скалп = на здрава коса! В крайна сметка всяка коса е уникална и има своите странности. Трябва да избереш най-добрия измиващ продукт за теб, който не само ще я щади, но ще я подхранва. И да, всичко има значение в този случай. Дали се боядисваш, дали се изправяш всяка сутрин или пък харесваш буклите... косата ти има нужда от регенериране, голям проецнт от който става докато си под душа.

H2O
Ти трябва да си здрава, за да бъде и косата ти здрава. Навярно си чела хиляди пъти за това как, ако ти липсва нещо, веднага си проличава в косата, ноктите и кожата ти. Хидратацията е първото и най-важното нещо за здравословния начин на живот. Повярвай, това оказва влияние и на косата ти. Пиенето на вода дори стимулира растежа на косата, което пък е бонус за теб, Рапунцел!

Правилният гребен и четка са най-добрите ти приятели
Гребенът с широки зъбци е правилният избор, а четката трябва да бъде широка и голяма. Решейки косата си, започвай винаги по-открая като се придвижваш нагоре, за да не я накъсаш, преди да си разплела възлите.

Изхвърли машата за къдрене
Всъщност, избягвай всеки уред, който гори косата ти. Лятото, когато температурите са високи, дори я остави да изсъхва сама. Има хиляди начини да получиш желаната прическа без да я изгориш. Косата на вълни може да се получи с подходящата плитка – има тоооолкова клипове в YouTube. Ролките могат да направят по-хубави букли от тези на машата, ако се научиш точно как. А правата коса? Направи го със сешоара, като се увериш, че струята е хладка.

Пази я и докато спиш
Може би не знаеш, но докато спиш косата ти може сериозно да се накъса и увреди. Затова много момичета спят с копринени възглавници. Да, не е само заради приятното чувство! Сплитането на плитка също помага в този случай. Опитай!

Опитай сухия шампоан
По-горе споменахме, че премиването на косата е твърде пагубно за нея. Ако си свикнала да я миеш често, а тепърва правиш първите стъпки към „златната среда”, вероятно в началото ще ти е трудно, тъй като косата ти все още ще се омазнява бързо. Сухият шампоан е решение – без изтощение, без мръсна коса.

Не забравяй балсама
Топлата вода винаги изсушава. Балсамът е аб-со-лю-тно задължителен! Нанасяй повече в краищата и избягвай да слагаш в корените.

Прави си маска веднъж или два пъти седмично
Вероятно си чела това правило много пъти. Ефект има! Но знай, че на маската й е нужно време. Дай й го. Не бързай да отмиваш след петата минута.

Ножицата не е враг
Последно, но не последно място – редовното подстригване не само стимулира растежа, а и поддържа косата ти здрава. Знаем че това е болна тема, но е твърде важно за косата ти. Не пренебрегвай месечната поддръжка!

More Hair