Следва

Валентин Ганев, ЕДИН ХЪШ НА 60!

От любов към големия екран: Kакво ново в киното в заглавия и трейлъри

Какво е общото между Франция, САЩ и България? Вероятно много малко неща, едно от които обаче ще се случи тази седмица по нашите киносалони...

Movies & TV преди 8 години

Какво е общото между Франция, САЩ и България? Вероятно много малко неща, едно от които обаче ще се случи тази седмица по нашите киносалони. А именно възможността да избираме между една от трите продукции, премиерно, в зависимост от това дали настроението ни е френско-романтично, дали драматичните обрати ни допадат повече или по-скоро сме на вълна следвоенна България.

И за още по-лесен избор, както винаги, разполагаме с всички трейлъри, които гледаме сега: 

"Бойците" ("Les combattants")

Актьорите: Адел Енел, Кевин Азиз, Антуан Лоран, Брижит Роаян, Уилям Лебгил, Тибо Бердюка

Режисьорът: Тома Кели

Сюжетът: Лятото на Арно изглежда спокойно до момента, в който не попада на Мадлен – колкото красива, толкова и груба. Той не очаква нищо, а тя се подготвя за най-лошото. Щом тя не иска нищо от него, докъде ще стигне той в отношенията си с нея?

Премиерата: 8 април (България)

"Чудеса от рая" ("Miracles from Heaven")

Атьорите: Куин Латифа, Дженифър Гарнър, Мартин Хендерсън, Джон Каръл Линч, Хана Алигууд, Бригтан Шарбино

Режисьорът: Патрисия Риген

Сюжетът: Носителката на награда Златен глобус Дженифър Гарнър е в ролята на Кристи Бийм, силна, посветена на семейството майка, чийто свят се обръща с главата надолу, когато дъщеря й Анна (Кайли Роджърс) е поразена от рядко, нелечимо заболяване.

С яростна родителска решителност, Кристи събира смелост да направи всичко възможно (и невъзможно) за детето си и се впуска в затрогващо търсене из медицинския хаос, дори след като вярата й започва да угасва. И точно когато сякаш всичко наистина е изгубено, поредица необясними документирани събитията объркват очакванията не само на Кристи, но и на лекарите, семейството и общността, а удивителните мистерии, които живота ни предоставя дълбоко ги вдъхновяват.

Премиерата: 8 април (България)

"На педя от земята"

Актьорите: Евгени Будинов, Ивайло Аспарухов, Десислава Чутуркова, Цветомир Ангелов – Цуки, Симеон Филипов, Матей Генчев, Цветомир Нечев, Горан Гънчев, Златка Керемедчиева

Режисьорът: Максим Генчев

Сюжетът: 1951 година, началото на "Студената война". На една разпасана гранична застава, формално охраняваща запечатана нацистка уранова мина, пристига нов командир - лейтенант Кралев, със семейството си.

Синът му, Михаил, е само на 10, но бързо се адаптира към суровите военни условия, за разлика от майка си, Цурка, която мечтае за лукса на градския живот. Лейтенант Кралев веднага въдворява желязна дисциплина в личния състав, но още на следващия ден в заставата започват да се случват потресаващи убийства.

Премиерата: 8 април (България)

More Movies & TV

„Рипли“: 5 причини да гледаме трилъра с Андрю Скот и Дакота Фанинг

Movies & TV преди 30 минути

През април всички погледи (включително на нашата редакция) са насочени към новия сериал на Netflix "Рипли". И въпреки че историята, базирана на романа на Патриша Хайсмит за дребен мошеник, е позната на мнозина от филмовата адаптация от 1999 г. с участието на Мат Деймън, открихме пет причини (всъщност са доста повече) да загледаме нейния нов прочит. Предупреждение за спойлер: "Рипли" на Стивън Зейлиън е много пристрастяващ.