Следва

Чудим се дали ни харесва: Виктория Бекъм за китайския Vogue

Editor's Choice: Поправителна сесия за абитуриенти! Стайлинг грешките, които не бихме допуснали отново

И ако днес разполагахме с бюджет и сме отново на 18 години, заклеваме се, на бала си бихме изглеждали така...

All fashion преди 8 години

Сдобихме се с машина на времето. И решихме да я ползваме мъдро, разбира се - върнахме се в миналото, в онзи нелеп момент, в който си избираме балната рокля, обувките, бижутата, прическата, грима... Никога не бихме повторили грешката да се "докараме" така, в този иначе вълнуващ ден. Въпреки подигравателното кикотене на албумите със снимки, от този период, днес решихме да съберем смелост и да се върнем с носталгия, примесена с лека доза нелеп срам, в балната вечер. Причината - за да си докажем, че усетът ни към мода се е променил градивно. И ако днес разполагахме с бюджет и сме отново на 18 години, заклеваме се, на бала си бихме изглеждали така:

Габи

Ако трябва отново да решавам, знам със сигурност какво бих избрала - слип роклята, разбира се, не само защото е самото съвършенство и 90-те повече от всякога са на мода, но и защото не се сещам за по-комплиментираща дамската фигура рокля. Признавам, малко съм обсебена от пижама тенденцията, но пък какво да се прави.
След като основата е вече ясна, избирам едни хубави стилето в класически силует, клъч, по възможност Saint Laurent и един груб, но много добър часовник. Бижута не бих сложила, слип роклята не се нуждае от тях, а на мен и без това не са ми слабост. За бюти визията категорично бих се спряла на пуснати прави коси и нюд грим с акцент в червилото, което отново да е в гамата на 90-те.

Calvin Klein

Jimmy Choo

Saint Laurent

Tag Heurer

M.A.C Cosmetics

Александрина

Забавлявай се, но без катастрофи!

Абитуриентската вечер е приказно изживяване, чиято емоция се изпитва само веднъж. Някои му отдават твърде голямо значение, а други пък – съвсем никакво. Според мен трябва да се намери златната среда и балансът за подобни случаи. Това наистина е момент, който човек може да изживее веднъж в живота, затова трябва да се забавлява и да се постарае да бъде незабравим. Но пък и другата крайност често е налице – абитуриентите се държат сякаш това е последната вечер, в която ще отидат на дискотека, носейки официални дрехи и с елегантна прическа – и прекаляват във всяко едно отношение. Именно тогава се раждат катастрофите!

Сещате се за онези твърде натруфени момичета, които си слагат пера и шлейфове по осем метра, обувки, които са толкова високи, че не могат да танцуват и да се веселят, а гримът... Той просто не се коментира.
Баловете всяка година се превръщат в поредното доказателство, че когато някой се опитва да изпъкне, може да попрекали и да се докара до това - да изглежда смешно, а не оригинално и елегантно. Затова е често срещано явление след време снимките ти от бала да ти докарват срам, а не умиление и мили спомени.
„Ако можех да върна лентата с две години назад, определено щях да променя някои неща. Но най-крещяща нужда от „замяна” имаше гримът ми. Харесвам семплото, нежно и красивото и роклята ми беше тъкмо такава. Беше разбираемо, че исках малко по-атрактивен грим за специалната вечер, но в никакъв случай не трябваше да бъде толкова агресивен и тежък. Е, явно гримьорката ми не беше на същото мнение. В момента, в който й казах, че искам малко по-изразена очна линия, тя ме превърна в панда. А това, което исках за балната вечер, беше секси котешко око, което не бих могла да нарисувам сама. Но не само в това беше проблемът . Имах твърде много руж, а смятах, че съм съвсем ясна в обясненията си, че не искам да изглеждам като „клоун“. Искаше ми се гримът да бъде доста по-деликатен... За съжаление очакванията ми не бяха оправдани. Та, очевидно е, че малко преди да изляза да празнувам, се налагаше да „пооправя“ вида си, тоест, да поизтрия излишните пластове грим, за което бях платила и което ми отне повече от час от времето ми за приготовления... 
Подобни малки драми трябва да стоят като „нота бене“ при всяка абитуриентка – това че си представяш визията по някакъв начин, не означава, че й гримьорът ще го види така и ще те разбере.
Роклята, от друга страна, беше точно това, което исках – къса, без презрамки, от червена сатенирана коприна. Не бих я заменила с друга за нищо на света! Беше перфекната рокля. Тя бе и главният герой, и акцентът! Платът бе бляскав и това бе напълно достатъчно, за да привлича погледите и да ме кара да се чувствам по-специална и официална.
Когато еуфорията ме заля, съвсем забравих, че съм ядосана за несполучливия грим. В крайна сметка – поправима грешка. Представи си роклята да не беше? Ето защо предвиди този малък препъни камък и го прескочи. Защото „нещо по-така“ има своите отенъци в значението. И нали знаеш че не е важен смисълът на думите, а възможността за тяхната интерпретация... Е, повярвай ми – и с грима нещата стоят почти по същия начин. 

Моят грим-мечта за бала днес:

 

 

 


 

More All fashion