Следва

Онзи вълшебен процес: как се прави DiorEver

Не така, Gucci! Забраниха рекламата им, въпросът е дали има защо?

Британската агенция по стандартизация на рекламата ASA излезе за пореден път с критика по отношение на модни рекламни снимки, като този път в немилост е пролетно-лятната кампания на Gucci...

All fashion преди 8 години

Британската агенция по стандартизация на рекламата ASA излезе за пореден път с критика по отношение на модни рекламни снимки, като този път в немилост е пролетно-лятната кампания на Gucci.

От агенцията определят последната кампания на италианците като «безотговорна» заради снимките с изумително слаби модели, по мнението на експертите от ASA. Представителите на Gucci се опитаха да се оправдаят, заявявайки, че фотосесията е насочена към по-зряла аудитория, на която показването на кльощав модел не би могло да повлияе пагубно. Тези доводи не убеждават достатъчно ASA, и оттам искат забрана на рекламната кампания с "измършавелия модел".

Припомняме, че това далеч не е първият случай, в който ASA иска забрана за публикуване на рекламни снимки заради прекалена слабост на моделите. Миналата година па искане на агенцията беше забранена рекламната кампания на Saint Laurent.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.