Следва

Перфектният пролетен десерт: желе с горски плодове

3+3 въпроса към едно градско момиче: Корнелия

Корнелия е един от онези хора-вселени, на които всички искат да подражават, и няма човек, който да не е чувал поне веднъж името й. 

All About Life преди 8 години

Корнелия е един от онези хора-вселени, на които всички искат да подражават, и няма човек, който да не е чувал поне веднъж името й.
На 23 години, описва се като щастлива, свободна и малко саркастична. След два месеца се дипломира в СУ, с профил Френска филология, а бъдещите й творчески планове включват магистратура в Париж.
Корнелия успява да намери собствен оазис в градската среда, а ние можем да кажем, че това си личи в стила й. Обича да чете, има прекрасен вкус за музика и адски заразителна усмивка, която трудно може да не забележите.

V.S. Опиши се с 3 думи.
К.
Щастлива, свободна и малко саркастична.

V.S. Къде най-често можем да те срещнем?
К.
Лутаща се из малките софийски улички. 

V.S. Ако София е песен, то тя е...
К. 
Всъщност не се сещам за нито една, но ще е изсвирена на пиано. Мелодията ще е романтична и ще разказва за една голяма любов.

V.S. Черпиш вдъхновение от...
К.
 Моментите, които крада само за себе си. Четвъртък е моят малък свят, който съм съградила още от детството. Това е денят, в който правя равносметка на изминалата седмица, кроя планове за новата, пия хубаво кафе, разхождам се безцелно и си купувам цветя. Нещо като оазис в ежедневието, даже е по-хубаво. Там намирам и вдъхновението, което ми е нужно, да продължавам напред.

V.S. Към какво си пристрастена?
К. 
Пристрастяването към нещо винаги води до ограничения, а човек е истински щастлив само тогава, когато е свободен, защото това е естественото му състояние. Не бих казала, че съм пристрастена към нещо, но любовта определено е значителен фактор за мен.

V.S. Къде се чувстваш най-комфортно?
К. 
Всеки ден мястото е различно, но хората, които успяват да ми го създават, са едни и същи.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.