Следва

Каква е общото между Корея, азбуката и модата? Ти!

Поли Генова на финала на Евровизия 2016

Поли Генова се класира за финала на Евровизия 2016 с песента “If love was a crime”...

Music преди 7 години

Поли Генова се класира за финала на Евровизия 2016 с песента “If love was a crime”. Това стана ясно късно снощи след втория полуфинал на тазгодишния песенен конкурс. В оспорвана конкуренция с представители на още 17 страни, тя успя да се пребори за място в големия финал, който ще се проведе тази събота от 22:00 българско време и отново ще бъде излъчен на живо
по БНТ 1 и БНТ HD.

“Изключително съм щастлива. Успяхме да покажем, че с общи усилия всичко е възможно. Искам преди всичко да благодаря на екипа зад мен, който ме подкрепя и дава най-доброто от себе си. Сега ни предстои финал и искаме да се насладим на момента, заедно с всички българи. Зад мен стоят милиони българи, отговорна съм пред тях.” - заяви развълнуваната Поли Генова минути, след като беше обявено класирането.

Тя изпраща България на финал на Евровизия за втори път в историята на нашето участие в конкурса. Първият път, в който страната ни постигна този успех, беше през 2007 година, когато Елица Тодорова и Стоян Янкулов (Стунджи) ни класираха на 5-то място.

Веднага след края на втория полуфинал се изтегли жребият за разпределение във финала. Той отреди Поли да излезе отново на сцената в „Глобен Арена” в първата половина на стартовия ред под номер 8

Според регламента на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), на финала Поли Генова може да бъде подкрепена от всички държави, които участват в конкурса, без България. Подробни инструкции за гласуването от другите държави могат да бъдат намерени на poligenova.eu/glasuvane и във фейсбук страницата на БНТ за Евровизия – BNT Eurovision Bulgaria.

 

More Music