Следва

Защита срещу слънчевите алергии през лятото. Имаме нужда от нея, веднага

Косата, прежалимата! Актрисите хамелеон и техните драстични раздели с косите

Най-добрите актриси са най-добри, именно защото са готови на всичко, за да се въплътят в дадена роля...

Hair преди 7 години

Днес обърнахме по-специално на мъжката коса и нейната поддръжка. Това ни подсети колко много държим на косите си, ние жените. Но дължината вече не е това, което беше. Напротив - късото е смело и секси. А най-добрите актриси са най-добри, именно защото са готови на всичко, за да се въплътят в дадена роля. Това ни припомни за най-ярките драстични промени, правени от женската част в историята на киното.

От коса до кръста до първи номер? Да, те го правят без да се замислят!

На снимката горе: Ванеса Хъджънс

Джина Родригез
В сериала „Непорочната Джейн” (Jane the Virgin), Родригез изглежда съвсем невинна и нежна. Но за ролята, в която предстои да я видим във филма Annihilation през 2017-а, Джина премина към образа на „лошото момиче” с бунтарска прическа – много къса коса, обръсната от двете страни.

Деми Мур
Един от най-добрите образи на божествената Деми е за филма G.I. Jane. Дългокоската се сдоби с войнишка прическа за тази роля... и изглеждаше страхотно! Две десетилетия по-късно дъщерята на Деми постна снимка в Instagram как се сдобива със същата визия, докато майка й я бръсне.

Одри Хепбърн
Преди ролята си в Sabrina (1954), Одри буквално има косите на Рапунцел. Уви, за въплъщението си в този филм тя трябва да ги отреже, за да се получи онази „Одри-прическа” – къса и с бретон, с която всъщност ще я запомним.

Натали Дормър
В Game Of Thrones тя беше първо принцеса, а след това и кралица. Дългите букли на Натали бяха наистина вълшебни и като от приказка. Но за ролята си в The Hunger Games, Дормър трябва да обръсне едната част от косата си. Героинята й е описана като пънк-рок мацка с татуировки и точно такава необичайна прическа.

Чарлийз Терон
Поредната красавица, която трябва да се прости с косата си – в случая за филма Mad Max. Но Чарлийз не се притеснява и грам от този факт: „Косата ми беше направо унищожена от стилизиране, затова с радост се отървах от нея. По това време станах майка и за мен беше направо рай да не се налага сутрин да оправям прическата си”, споделя тя.

Кейт Бланшет
Тя е същински хамелеон! Каквото и да направи с косата си, е невероятна. През 2002-а за Heaven, Бланшет също бръсне косата си: „Да махнеш цялата си коса е толкова освобождаващо! В училище го правех може би от бунтарство, но сега е просто защото ми харесва. Преди няколко години отрязах много от косата си и мисля да го направя пак”.

Руни Мара
Кестенявата хубавица не само трябваше да боядиса косата си в гарваново черно за The Girl With The Dragon Tattoo през 2009-а, но и трябваше да каже „сбогом” на буклите си...

Натали Портман
Смела и красива, Портман няма никакви угризения за загубената коса, щом ролята във V for Vendetta е нейна!

Ванеса Хъджънс
Трудно е да си представим Ванеса, която е като кукла Барби с дълги вълнисти коси, да изглежда като бездомна бременна тийнейджърка. Е, филмът Gimme Shelter ни показа, че и това е възможно. 

Това ни подсеща, че наскоро те питахме "Да" или "Не" на късата коса тази пролет?

More Hair