Следва

Чака ли действително бебе Дженифър Анистън?

Не ме е страх от теб! 14 жени, които не се борят със старостта

В същото време, в което едни ходят при пластичния хирург по-често, отколкото до супермаркета, други се борят за правото на жените да стареят...
 

Други преди 7 години

В същото време, в което едни ходят при пластичния хирург по-често, отколкото до супермаркета, други се борят за правото на жените да стареят.
На вашето внимание: Мерил Стрийп, Джулиан Мур, Даян Кийтън, Хайди Клум и други знаменитости, които са против хирургичната намеса във външността.

Мерил Стрийп



Малко са тези, които могат да се похвалят, че не ги е страх да остареят. Мерил Стрийп е една от тях. Между другото това не е никак странно, защото след като навърши 40, кариерата й започна да върви стремглаво нагоре, което всъщност й донесе една-единствена роля – тази на Миранда Пристли в „Дяволът носи Прада“. Не е трудно да се досетим, че актрисата се отнася скептично към пластичната хирургия и се смее на колегите си на нейната възраст, които смятат, че тя е спасението от старостта.
„През цялото време в училище си мислех – защо, по дяволите не съм красива? Но в един момент на мен просто ми омръзна да хабя време за това. Наложи ми се да разкарам цялата тази глупост и да бъда себе си. Така се живее по-лесно. Е, грозна – грозна, какво да направя?!?“

Хайди Клум



Уверената в себе си жена, която успя да се утвърди като актриса, модел, продуцент и сценарист на собствения си моден проект „Подиум“, майка на четири деца и бизнесмен – Хайди Клум, няма необходимост от пластика. Тя има с какво да се занимава и не спира да върви напред и да расте. Дори след развода, Хайди не подви крак и дори фактът, че тя не иска да се „реже“ и да се „боде“, говори за любовта й към себе си.
„За какво ми е пластична хирургия? Тя каква може да ми даде, което аз нямам? Казват, че тези, като мен, са измираш вид динозаври. Тогава нека аз да съм единственият динозавър, който може да сбръчка челото си!“

Ева Лонгория



Звездата от „Отчаяни съпруги“ е истинска галеница на съдбата. Ева е притежателка на прекрасни форми, на красив, равен загар, на малко, изящно носле и пухкави устни. Какво според вас тя трябва да промени? Нищо! И хубавото е, че самата актриса оценява какво й е дала природата и няма намерение да променя нищо. Единственият страх, който преследва Ева, това е от появата на мимически бръчки. Но, засега не се забелязва да има реална опасност от тях – просто кожата на лицето й е много стегната.
„Мисля, че сме създадени такива, каквито сме, не просто така – и затова нямам намерение да променя нищо.“

Кейт Уинслет



Актрисата счита за аморално хирургичната намеса и дори е готова да протестира. Кейт, заедно с колежките си Рейчъл Уайс и Ема Томпсън създадоха Британска лига против пластичната хирургия. Струва си да отбележим, че Кейт нито веднъж не се е тормозила с диети и не се е притеснявала от размера на краката си – тя носи 41 номер обувки.
„Никога няма да се предам! Това противоречи на представата ми за естествена красота. Аз съм актриса и не искам лицето ми да е застинало в едно изражение.“

Изабела Роселини



В течение на 12 години актрисата беше лице на козметичния бранд Lancome, и когато компанията заяви, че „им трябва по-младо лице“, тя най-безцеремонно прекрати договора си. Разбира се, на нея й беше предложен вариант да се подмлади малко, но актрисата реши, че това накърнява достойнството й. Според Изабела Роселини пластичната хирургия е място за неуверени в себе си и в красотата си жени. А на всички въпроси за връщането на младостта, актрисата с усмивка отговаря, че тя е млада по душа никакви операции не са й необходими.
„Никога не съм си правила пластични операции, макар че това се превърна едва ли не в задължение. Както китайската традиция да си бинтоват краката, за да не им порастват големи. Няма да правя това, защото не мисля нищо лошо за себе си.“

Салма Хайек



Актрисата е на мнение, че красотата е вътрешно състояние, само трябва човек да знае как да я разкрие и да я подобри по естествен начин. Още повече, че Салма признава, че гърдите й са изглеждали много по-добре преди десет години, но тя няма намерение да променя нищо в себе си, и приема всички възрастови изменения с достойнство. Актрисата не вижда нищо лошо в остаряването и говори с огромна топлина за своята баба, която винаги е знаела как да изглежда добре. Именно баба й я вдъхнови да създаде козметичната си линия.
„Всяка жена има право да се бори, за да съхрани младостта си. Само че пластичната хирургия се превърна в униформа на поколението. И резултатите не винаги са толкова красиви.“

Джулиан Мур



За своите 54 години Джулиан не е направила нито една пластична операция и нито една процедура за подмладяване. Актрисата счита, че може да си позволи да остарее естествено и не вярва, че пластичните намеси могат да помогнат на другите жени да станат по-красиви. Според нейното мнение тайната на красотата е в естествеността и в обичта към себе си. Какво има да говорим, след като тя дори във всекидневието не ползва най-обикновена козметика, смятайки, че зелените й очи, изразителните скули естественият риж оттенък на косата й – са абсолютно достатъчни.
„Имам си принципи – живей и позволи на другите да живеят. Затова не са ми интересни всички тези слухове за пластичните операции, кой какво си е поставил или обратното – си е махнал. Понякога ми се иска да кажа на някоя жена, която твърди, че това много помага, че е луда и глупава“.

Ема Томпсън



Както споменахме, Ема е един от организаторите на Британска лига против пластичната хирургия. А на привържениците на тези процедури Томпсън дава съвет да хабят време и сили за работа, а не за консултации при пластични хирурзи. Ема няма намерение да крие бръчките с помощта на „вълшебните инжекции“, а и тя не се приема за старееща, защото е счита, че процесът на стареене, като и процесът на порастване – е неизбежен. Актрисата страда най-вече заради това, че днешното поколение приема пластичната хирургия като идентична на сутрешния грим процедура и често прибягва до операции неоправдано.
„Това е безумие. Това е ненормално и създадената от нас култура, която признава това за норма, също е ненормална. Защо хората искат да ги режат и да им слагат чужди тела в тях? Какво правим със себе си?“

Шарън Стоун



Тази жена не е подвластна на времето. За разлика от героинята си в „Жената котка“, която се опитва да запази младостта с помощта на крем-чудо, Шарън не се стреми да увековечи 20-годишния си облик. В живота нейният „крем-чудо“ са редовните тренировки, правилното хранене и грижата за кожата. През тази година Шарън стана на 58 г., а коментарите по повод външния й вид са, че дори много по-младите могат само да й завиждат.
„Да, аз остарявам, но мисля, че в изкуството на остаряването може човек да си позволи някои „неидеалности“. Те придават на образа чувственост и сексуалност.“

Даян Кийтън



Трудно ни е да си представим, че тя е на 70 години. С възрастта на актрисата интересът към нея не е утихнал, а напротив – дори се е усилил. На 60 години тя изигра многодетна майка и образът й определено беше вдъхновяващ.
„Искам да изглеждам на годините си и да бъда автентична. Защо толкова много хора са опитват да подражават на някого другиго?“

Джоди Фостър



Най-умната актриса на Холивуд също е противник на пластичната хирургия, но все пак е на мнение, че това е личен избор на всекиго.
Конкретно за себе си Джоди не смята, че има нужда от хирургична намеса – и ако трябва да си кажем честно, тя изглежда прекрасно за годините си.
„Бих предпочела да ви кажа с какво се гордея, а не какво не харесвам в себе си.“

Кейт Бланшет



Веднъж съпругът на актрисата се пошегувал, че ще се разведе с нея, ако тя легне под ножа на пластичния хирург. Разбира се, той може да си позволи такива шеги, защото жена му е истинска красавица. Нито Кейт, нито мъжът й приемат за нормален стремежът на жените – както на обикновените, така и на актрисите – това да изглеждат по-добре с помощта на скалпела.
„Няма да нареждам от трибуната на жените какво трябва да направят и какво не. Аз просто знам какво работи в моя случай. Но когато виждам 20-годишни момичета, които си бият инжекции с ботокс, не се изпълвам с възхищение, а изпитвам жал.“

Джулия Робъртс



Когато Джулия стана на 40 г. в едно свое интервю каза: „Никога не казвай никога!“, но все пак изрази надежда, че се моли животът й да е пълен и интересен и без подобни процедури. След като стана на 40 тя започна да се снима като фотомодел и призна, че да си пред фотообектива на 40 е много по-интересно, отколкото когато си на 20.
„Лицето ти трябва да разказва за теб, а не за твоите походи при доктора.“

Рейчъл Уайс



Очарователната съпруга на един от най-секси агентите 007 в историята на бондиадата, Даниел Крейг, покори сегашния си съпруг с естественост. И не че това е оръжието на Рейчъл, това просто е жизненото й кредо.
„Каква изразност може да има лице, наблъскано с ботокс. Ботоксът трябва да бъде забранен, както стероидите са забранени в света на спорта.“

 

More Други