Следва

Street style вдъхновения: Висша мода в Париж

Седмица на висшата мода в Париж: Schiaparelli Haute Couture, Есен 2016

Третата колекция на Бертран Гийон за Schiaparelli е посветена на цирка...

All fashion преди 7 години

Третата колекция на Бертран Гийон за Schiaparelli е посветена на цирка. Темата не идва от някаква налудничава идея в главата на дизайнера, а от 1938 година, когато самата Елза Скиапарели създава цирк колекция.

Дрехите са концентрирани около изкусната изработка на кройките и тежкото вечерно облекло. Декорацията е силно застъпена и напълно в духа на къщата, а цирк тематиката се забелязва ясно от избродираните жонгльори, клоуни и коне, изпълняващи своите номера сред красивите якета и рокли. Финалната част от дефилето, тази с вечерните предложения, уравновесява добре иначе прекалено забавната на места колекция. Роклите са тежки и драпирани, а някои идват с принт на съзвездия.

Вижте колекцията Haute Couture Есен/Зима 2016 на Schiaparelli в галерията горе>>

А на този линк пък са разточителните 71!!! ансамбъла Висша мода от Шанел, от същия, току що преминал форум в Париж!

More All fashion

От нас свободата, от тях - творчеството: The Trackers за View Sofia Fashion Series

All fashion преди 2 дни

Влюбени един в друг и влюбени в модата, те са най-готиното явлениe на модната и арт сцена у нас в последната година. The Trackers бяха първият избор на екипа на View Sofia, когато се запитахме кого искаме да поканим като гост и лектор на старта на View Sofia Fashion Series - поредицата ексклузивни събития очи в очи на експертната модна общност в България. На тяхното "с удоволствие", възкликнахме: "за нас повече", връчихме им новото бижу Huawei Pura 70, и от симбиозата на три сериозни величини се получи прекрасен, смел и супер креативен резултат. 

Roberto Cavalli Resort 2025

All fashion преди 2 дни

Круизната колекция на Roberto Cavalli съдържа всичко, заради което обичаме марката и нейния настоящ креативен директор Фаусто Пулизи, който между другото през есенно-зимния сезон демонстрира неприсъща за модна къща скромност. Тя (скромността) е много деликатно вплетена и в тази негова работа.