Следва

Вижте първите 3 визии от колаборацията KENZO x H&М: Смели принтове, цвят и индивидуалност

Седмица на висшата мода в Рим: Fendi Couture, Есен 2016

Дефилето висша мода на Fendi е повече от представяне на модна колекция...

All fashion преди 7 години

Дефилето висша мода на Fendi е повече от представяне на модна колекция, то е събитие, за което си заслужава да се говори. Почти всички от дотук изброените кутюр представяния се случиха в Париж, където бе събран и целият моден елит, но Fendi, които честват своята 90-та годишнина, избраха Рим за своя дестинация. За целта бяха осигурени чартърни полети, които да придвижат гостите от Париж до италианската столица и по-специално Фонтанът Треви.

В темата на колекцията, разбира се, е заложена кожата с косъм, в най-изящната си изработка и в цели 46 визии: рокля с 5000 ръчно изрязани дупки от персийско агне, наподобяващи дантела; прекалено финото яке от рис в светлорозово; миниатюрните парченца от норка, които костват 1200 часа ръчен труд да се зашият едно към друго... Като признак на истинско майсторство от Fendi, кожата с косъм се прокрадва деликатно, но и едновременно забележително за набитото модно око по нежните тюлени рокли, най-често под формата на флорални апликации.

Самият Лагерфелд, който чества повече от 50 години творчество в италианската къща, споделя за колекцията: "Това е същността на Fendi. Нито една друга къща, занимаваща се с кожа, не го прави и не би могла да го направи. Колекцията се казва "Легенди и Приказки", защото не се побира в стандартите за мода, тя е правена за специални хора със специален начин на живот."

И ако все още не сте разбрали, вижте кое е новото рекламно лице на Fendi.

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 10 часа

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 10 часа

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 1 ден

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.