Следва

Риана в Прага: Дрескод в бяло

14 прически, за които си струва да се живее. Стиска ли ти?

Някои от нас тайно си мечтаят в един момент да орежат до корен гривата си...

Hair преди 7 години

Някои от нас тайно си мечтаят в един момент да отрежат до корен гривата си и то не в пристъп като Бритни, а защото е освобождаващо, бунтарско и токова различно! Или точно обратното – дама с перфектно стилизирана пикси прическа /като на Пенелопе Круз на корицата на Vogue миналото лято/ събира нерви и търпение „само до догодина“, за да пусне косъма повече от 15 см и да промени визията си с обемна и дълга грива. А късият бретон? Кръц-кръц! Смеете ли?

Холивудските старлетки умело управляват вкусовите ни рецептори – „Олеее, искам такова омбре, такива къдрици, такъв цвят, дължина и най-вече искам да ми отива като на нея!“ Истината е, че не всяка приумица трябва да ни води за носа до най-близкия салон за красота, най-малкото защото доброто коренно преобразяване изисква средства не само за самата промяна, но и за поддръжката ѝ след това. Но не пречи да си помечтаем.

(На снимката горе Натали Портман*)

Джейн Бъркин

Икона на стила, на рошавата права коса и бретона. Изключително неподходяща за плътна, къдрава и тежка коса, която при орязването на бретона... е познайте – стърчи навсякъде, а непрекъснатото ѝ стилизиране с топлинни уреди ще нанесе трайни вреди. Подходяща е за по-лек косъм от леко чуплив до прав.

Кейти Мур

Пънк! Толкова е привлекателен! Един голям среден за обществото и болните му привички! Крайно е, но с правилната форма на лицето е страшно секси! Разнообразяваме с цветовете, които искаме от тюркоаз до бяло русо.

Шер

Една 70-тарска Шер е иконична. Дълги абаносови коси с права форма и малко блясък. Какво друго му трябва на човек? Лошото е, че оптически смалява ръста, а пусната често стои като похлупак върху някои лица.

Сиена Милър в „Алфи“

Дълъг рус бретон, леко разрошен, коса до раменете, често на опашка и стърчаща небрежно напосоки. Много дами имат панически ужас от идеята за бретона – искат го, но ако, ами... не се харесам??? Ех, само да можеше косата да расте със скоростта на светлината. Ако наистина не ви излиза от главата – няма място за страх – преценете със стилист каква дължина на бретона е подходяща за вашето лице и давайте смело!

Гуинет Полтроу

Дълъг боб на черта изрядно изправен, а може би и изрусен? Рискът тук не е толкова голям, тъй като би отивало на много типове лице. Но преди това трябва да сте изравнили изцяло всички по-къси пластове.

Лиза Бонет

На расти! До кръста, че и повече! Дредовете са много популярни и много трудни за поддръжка – при къпане главата просто увисва – стават адски тежки и се сушат много бавно. Добрата новина е, че във много салони правят удължаване с прежда или изкуствена коса, които после просто се махат. Експериментът възможен!

Еди Седжуик

Гамин визията е супер сладка и почти невъзможна за пропуск. С бретон или без, тя е истински дар за косата – почивка, от която има нужда от време на време. Още един плюс – няма да сгрешите с нея, тъй като има безброй варианти за стилизиране и подстрижка. Че и цветове!

Линда Еванджелиста

Плътен боб със страничен път и бретон. Визията на Линда от 1994 г. все още буди импулси да посегнем към ножиците. Пак да припомним, че няма да се получи задоволителен резултат ако косата е прекалено тънка или прекалено къдрава. В първия вариант по-скоро ще се ужасим от себе си, а във втория – ще я нараним много с постоянното изправяне.

Видал Сасун

5-точковата пикси подстрижка на култовия фризьор е за жена-вамп, спор няма! Плътен и равен бретон, почти като купичка, но доста по-готино! Той е този, който успява да направи ултра-късата коса страшно секси. Може да се нагласи да стои добре дори и на съвсем кръглите лица, защото всичко е в майсторлъка!

Мик Джагър и Мика Арганараз

Косата на Мик и Мика е решението на секси рокендрол визия за къдравелките, които често се лутат в търсене на нещо по-различно и отиващо на текстурата, дадена им от природата. С подходящите продукти за поддръжка тя е идеална и за мързеливки. Дали е случайност съвпадението на прическите и имената им? Не мислим, а действаме!

Настася Кински

Къс равен боб, разделен на път по средата с красив рус цвят. Ако сте решили да се разделите с дългата грива, вземете тази снимка със себе си в салона!

Юка Манами

К-поп е голям тренд ако трябва да сме честни. Стилово то е просто дълга права коса с бретон 2 пръста над веждите. И там е доста пипкаво – на много от кръглите лица това стои абсурдно, на квадратните – захлупва. И все пак лолитското очарование ни привлича да опитаме!

Натали Портман

Тя реже косата си за роля и я носи с достойнство. Какво ѝ пука? Тя е страхотна! Бъз-кът си остава най-голямата крачка за рязка промяна. Не се притеснявайте, че ще шокирате твърде много близките си.

More Hair