Следва

Еволюция на вечността: Очилата ни, слънчевите

My Style блиц със Златена Anetalz

Днес ви представяме Златена, чийто прекрасни модни сетове няма как да сте подминали във фейсбук подвизаващи се под псевдонима Anetalz...

All fashion преди 7 години

Днес ви представяме Златена, чийто прекрасни модни сетове няма как да сте подминали във фейсбук подвизаващи се под псевдонима Anetalz. Завършваща фотография в НБУ, Златена работи близо две години в H&M като visual merchandiser. Разказва, че една вечер й хрумнало, че може да съчетава двете неща които прави и обича в едно. Открито признава, че импулсивно си купува осветлението, буквално за един ден, и дава живот на страницата и идеята си, разбира се, с помощта на приятели, които й помагат за логото и кавър фотото.

Освен продуктово заснемане на дрехи, Златена разнообразява като кани гости и снима техните любими аутфити и вещи. Не крие, че все още й се избистрят идеите, но главната идея е да прави всичко сама - от аутфитите и стайлинга до самото заснемане.
Следим страницата й с интерес и ни се прииска да опознаем по-добре човека, зад админа. Срещаме ви с Anetalz и нейните вдъхновения.

V.S: Как се роди Anetalz
З. Един ден просто ми хрумна, озари ме, като лъч слънчева светлина рано сутрин. Ежедневието ме беше погълнало: работа, вкъщи, работа... Нямаше я университетската среда със свежите хора и сродни души, които се надъхват един друг за всякакви щуротии. Иси казах: "Злати, не можеш да продължаваш да си робот! Трябва да създаваш нещо, дали грозно или красиво, но да го създаваш, не само да консумираш от света." И точно след един ден отидох и си купих фотографско осветление. Приятели ми помогнаха за дизайна. Та така...

V.S: Какво те вдъхновява?
З.
Напоследък ме вдъхновяват кактуси.

V.S: Разкажи ни как еволюира твоят стил?
З.
Моят стил не знам дали еволюира. Напоследък не придавам голямо значение на своите дрехи. Като работиш с тех  ежедневно омръзват много бързо.

V.S: Каква е тръпката, когато пазаруваш от секънд-хенд магазини?
З.
Секънд хенд магазините са ми най-голямата тръпка. Но най-голямата тръпка е да отидеш на зареждане в секънд хенд магазин във Варна, кв. Владиславово. Там можеш да бъдеш претъпкан, смазан и набит от група прекупвачи от Добрич. Но дрехите си заслужават - скандинавска мода.

V.S: А от масовите магазини? 
З.
Масовите магазини в България не са ми интересни. Единствената ми тръпка е в Hot Spot, където можеш да попаднеш на доста щури дрехи от бранда Cheap Monday, както и да бъдеш уникален в града, тъй като те разполагат само с единични бройки.

V.S: Носиш ли много багаж, когато пътуваш?
З.
Ох, ами зависи по фестивалите, но нося, да. Защото там е много пъстро, има много интересни чужденци и всеки иска да бъде различен. Случвало ми се и да съм само с малка дамска чанта без връхна дреха и в последния момент да си хвана автобус до Белоградчик за един транс фестивал.

V.S: Кои са любимите ти дрехи? А аксесоари?
З.
Всичко на Cheap Monday, кецове adidas Stan Smith и една мини-транс чанта, която побира всичко необходимо за фестивална нощ.

V.S: Канят те на много яко парти, но имаш само 10 минути, за да се облечеш. Какво слагаш?
З.
Деним, топ и тъмнолилавото ми червило на M.А.С.

V.S: Обичаш ли да рискуваш със стила си?
З.
Да, аз мисля, че нямам изграден еднотипен стил.

V.S: Какви дрехи искаш да виждаш по-често на улицата?
З.
Бих заменила всички поп-фолк шалвари с истински пъстроцветни шалвари.

V.S: Страницата ти със сетове ще се прероди ли някой ден в магазин?
З.
Не искам да продавам в страницата. Всичко, което целя, е вдъхновение. Бих искала да се занимавам със стайлинг сетове на български реклами и филми. Мисля че българската кино-сцена има нужда от развитие в тази област.

 

 

More All fashion