Следва

adidas Originals донесе новите NMD в София

Обобщение на Седмицата на модата в Копенхаген, Част 2. Скандинавска естетика в детайли

В рамките на 10-12 август се проведе седмицата на модата в Копенхаген...

All fashion преди 7 години

В рамките на 10-12 август се проведе седмицата на модата в Копенхаген, където цели 29 бранда показаха своите предложения за сезон Пролет/Лято 2017. Тридневният маратон е потопен в спортната естетика, като този път тя е силно декорирана - множеството кристали и принтове са само част от елементите, които издухват минимализма в миналото.

Вече стартирахме с обобщение на най-доброто от колекциите и стрийт стайл моментите, защото, както знаем, ако търсим готини, но и носим модерни дрехи с подчертан скандинавски финиш и неотстъпващи по нищо на френското je ne sais quoi, Копенхаген е мястото.

Тук разглеждаме By Malene Birger, Baum und Pferdgarten и Mark Kenly Domino Tan, а днес е ред на Saks Potts, Henrik Vibskov и Ganni...

Saks Potts

Акцентът в пролетната колекция на Saks Potts са връхните дрехи. От люляковото палто, което откри дефилето, до монголската кожа с шиърлинг и тренчовете от шоколадова кожа без яки, почитателите на скандинавския бранд ще има за какво да се вълнуват до идната пролет. Останалата част от дрехите обаче не е толкова силна: карета в 70-тарски стил и немалко кокетни рокли в гингам. 

Henrik Vibskov

Любимецът на Дания представи своята колекция в района на града, предназначен за опаковане на месо. А всъщност и цялостната сценография за дефилето му е повлияна от мястото - подиумът е изграден под формата на месарница с висящи от тавана плетени "наденици".

Прекалената буквалност на избраната тема и вулгарност от всичко заобикалящо колекцията, Вибсков овладява с прецизни препратки към бойните изкуства: памучни ризи, напомнящи на кимона с дебелите си панделки и жестоки принтове към тях. А плетивата, разбира се, остават силно засегнати и в тази му колекция...


Ganni

Пролетната естетика на Ganni за 2017 е повлияна от модерната напоследък калифорнийска тематика. Цветовата палитра е топла и предимно в неутрални тонове, а на места се забелязва и питон принт.

70-те се открояват като тенденция, но не под формата на основна, а по-скоро като детайл по младежките и изцяло водени от световните тенденции дрехи: пола с предни копчета; велурена рокля в цвят коняк; тишърт Space Cowboy и други...

More All fashion